ροή ειδήσεων

Το σύμπτωμα που πρέπει να σας ανησυχήσει εάν είστε απολύτως υγιείς!


Το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται πάντα όταν είμαστε άρρωστοι και στην περίπτωση αυτή θεωρείται φυσιολογικό...


Εάν όμως εμφανιστεί ξαφνικά και επιμένει ενώ σε γενικές γραμμές αισθάνεστε μια χαρά, θα πρέπει να σας παρακινήσει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Το πρήξιμο των λεμφαδένων του λαιμού είναι επακόλουθο της γρίπης ή ενός κρυολογήματος. Εάν όμως οι λεμφαδένες πρήζονται χωρίς να συνοδεύονται από άλλα εμφανή συμπτώματα, μπορεί να αποτελούν ένδειξη σοβαρότερου προβλήματος.



Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, ασθενείς άνω των 40 ετών που επισκέφθηκαν το γιατρό τους λόγω οιδήματος στους λεμφαδένες ήταν πιο πιθανό να διαγνωσθούν αργότερα με λέμφωμα non-Hodgkin's σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν εκδηλώσει το εν λόγω σύμπτωμα.

Όταν είμαστε άρρωστοι –έχουμε γρίπη, για παράδειγμα– ο οργανισμός μας απελευθερώνει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια στο λεμφικό υγρό ώστε να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη. Οι λεμφαδένες φιλτράρουν το λεμφικό υγρό και όσο απομένει συσσωρεύεται και εμφανίζεται το χαρακτηριστικό πρήξιμο.

Εάν όμως οι λεμφαδένες πρήζονται χωρίς να έχουν εκδηλωθεί άλλα συμπτώματα ασθένειας, τότε το σύμπτωμα θεωρείται ανησυχητικό. Εάν οι λεμφαδένες είναι σκληροί χωρίς να πονούν, ξεπερνούν σε μέγεθος τα 2,5 εκατοστά και το πρήξιμο δεν υποχωρεί μετά από ένα μήνα, τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο.

Σύμφωνα με το γιατρό William T. Hamilton, έναν εκ των συντακτών της μελέτης, τα ίδια τα καρκινικά κύτταρα είναι αυτά που προκαλούν το πρήξιμο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *