ροή ειδήσεων

Παγκόσμιος συναγερμός για την Ελλάδα



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της συμφωνίας... μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, διαπραγματεύσεις οι οποίες πρακτικά απασχολούν και τις δύο υπερδυνάμεις.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο Λευκός Οίκος φέρεται ιδιαιτέρα δυσαρεστημένος από την αδυναμία των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό πρόβλημα γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί η αμερικανική διοίκηση.
Η παρέμβαση του Αμερικανού σήμερα στην πρώτη ημέρα της συνόδου αναμένεται να είναι καταλυτική καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώνει η υπόθεση το γρηγορότερο δυνατό.
Παράλληλα η ελληνική κρίση απασχολεί στο μέγιστο βαθμό και τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν ο οποίος σε ηχηρή παρέμβασή του μιλώντας στην Corriere della Sera λέγοντας ότι η «Η ''σπέκουλα'' για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία» και ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε:
«Αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ή εντός Ευρωζώνης. Έχουμε ιστορικές σχέσεις με αυτή τη χώρα, πολύ στενή και καλή συνεργασία, αλλά αποτελεί κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού αν θα παραμείνει εντός συγκεκριμένων ενώσεων ή ζωνών. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, γι’ αυτό οι όποιες εικασίες τώρα θα ήταν λανθασμένες και αντιπαραγωγικές τόσο για την ευρωπαϊκή οικονομία όσο και για την ελληνική».
Η στάση όμως της κυβέρνησης η οποία απέρριψε ένα κακογραμμένο και πρόχειρο κείμενο που του έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ το οποίο περιείχε μέτρα τα οποία θα αποτελειώσουν την θνησιγενή ελληνική οικονομία φαίνεται πως θορύβησε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Μιλώντας στο Reuters ο Σαπέν υποστήριξε ότι «κανείς δεν είπε ποτέ -ούτε οι θεσμοί, ούτε οι χώρες της Ευρωζώνης- ότι πρόκειται για ένα κείμενο «take it or leave it», ότι είναι ένα τελεσίγραφο» ενώ αναφορικά με τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ανέφερε ότι δεν στερούνται νομιμότητας αναφέροντας ότι δεν έχουν πρόβλημα να συζητήσουν οι Θεσμοί αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *