ροή ειδήσεων

Ν. Καραμαρίτης: Υγειονομική βόμβα τα παράνομα στέκια του έρωτα με τις… «ευλογίες» του ΚΕΕΛΠΝΟ



Τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων και του ιού του AIDS.... έκρουσε για άλλη μια φορά μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Sky και στην εκπομπή της Μαίρης Φώτη ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας Νίκος Καραμαρίτης, επισημαίνοντας πως τα παράνομα στέκια του αγοραίου έρωτα πολλαπλασιάζονται στη Ρόδο. Σύμφωνα με τον κ. Καραμαρίτη, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις παράνομα στέκια του αγοραία έρωτα, η απάντηση που έλαβε η Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας είναι πως η αρμοδιότητά της για ελέγχους εξαντλείται στις νόμιμα εκδιδόμενες και όχι στις παράνομες και κάλεσε μάλιστα τη Διεύθυνση Υγείας να εντοπίσει τους προαγωγούς!

Ο κ. Καραμαρίτης μέσω του ρ/σ Sky απηύθυνε έκκληση στους Ροδίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις παράνομα εκδιδόμενες για να αποφευχθεί η εξάπλωση σεξουαλικών νοσημάτων αλλά και του ιού του AIDS αφού σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που προηγήθηκαν εντοπίστηκε μια αλλοδαπή φορέας του AIDS η οποία ωστόσο εξαφανίστηκε όταν έπρεπε να γίνει ο δεύτερος έλεγχος, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. “Η έκκληση στους Ροδίτες να είναι προσεκτικοί είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και περιμένουμε από το υπουργείο Υγείας να μας δώσει την αρμοδιότητα να συνεχίσουμε τους ελέγχους για να προστατέψουμε τη ροδιακή κοινωνία από αυτά τα φαινόμενα” είπε στον ρ/σ Sky ο κ. Καραμαρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καραμαρίτη στον ρ/σ Sky:

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είπε STOP στους ελέγχους»

Εχουμε την ευθύνη για τις εκδιδόμενες οι οποίες λειτουργούν με νόμιμη άδεια. Καθ΄υπέρβαση των καθηκόντων μας κάναμε κάτι για να προσφέρουμε υπηρεσίες στον τόπο μας. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες Αφρικανικής καταγωγής που εκδίδονται είναι φορείς διαφόρων ασθενειών, αλλά δεν έχουμε αρμοδιότητα. Ανέλαβε λοιπόν το ΚΕΕΛΠΝΟ, κι εγώ το λέω για πρώτη φορά αυτό, να μας πει να κάνουμε τη δουλειά μας υποδεικνύοντάς μας να προχωρήσουμε σε συστάσεις στους Ροδίτες να χρησιμοποιούν προφυλάξεις και να εντοπίσουμε εμείς τους προαγωγούς. Αυτή ήταν η απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προς εμάς και δεν την γνωστοποίησα γιατί δεν ήθελα να δώσω έκταση στο θέμα που προέκυψε. Ενώ είχαμε και τη δυνατότητα και τη θέληση να βοηθήσουμε, σταματήσαμε με προτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο τώρα θα πρέπει λοιπόν να κάνει μόνο του αυτά που πρέπει να κάνει για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν αφήνουν κανέναν να διασπείρει νοσήματα. Δεν είμαστε ρατσιστές, όμως είναι αυτονόητο ότι όποια εκδίδεται πρέπει να ελέγχεται για να προστατεύεται η δημόσια υγεία.

«Δέχομαι πιέσεις αλλά δεν μου επιτρέπεται να κάνω ελέγχους»

Δέχομαι πάρα πολλές πιέσεις και πάρα πολλές οχλήσεις από πολίτες της Ρόδου ότι δεν κάνουμε τίποτα για το φαινόμενο αυτό ως Διεύθυνση Υγείας, θέλω να ξέρουν οι συμπατριώτες μου ότι είμαι πρόθυμος να πράξω ό,τι προβλέπεται αλλά δεν μου επιτρέπεται. Αφού λοιπόν άλλοι γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν όπως το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ας το κάνουν και ας μας πουν κι εμάς τι πρέπει να κάνουμε και να μας δώσουν εντολές. Όταν λοιπόν μου λένε ότι εγώ έπραξα παρανόμως, τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προειδοποιώ τον κόσμο ότι πρόκειται ουσιαστικά για υγειονομική βόμβα. Μακάρι να μας δοθεί εντολή να συνεχίσουμε τους ελέγχους για να προστατέψουμε την κοινωνία μας.

«Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την κοινωνία στο έλεός της»

Ως Διεύθυνση Υγείας ενημερώσαμε την Αστυνομία και την Εισαγγελία για την κατάσταση και ο έλεγχος που προηγήθηκε από τον οποίον προέκυψε ότι μια από τις παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές είναι φορέας του AIDS, έγινε παρουσία της Αστυνομίας με νόμιμο τρόπο. Προφανώς υπάρχει νομοθετικό κενό που δεν προσδιορίζει ποιος είναι αρμόδιος για αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν επιτρέπει να αφήσουμε μια κοινωνία στο έλεός της, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αρμοδιότητες και να συνεχιστούν οι έλεγχοι για να προστατέψουμε την κοινωνία της Ρόδου. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/6/15 00:57

    Eντάξει κυριε Καραμάρίτη τα ξέρουμε αυτά,μας είναι γνωστά......με το ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΩΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ,δεν μας λές τίποτα,για το αν θα αντικατασταθεί ή πάει πέταξε το πουλάκι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *