ροή ειδήσεων

Ο καιρός στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι -Πού θα βρέξει, πού θα φυσάει και πού θα κάνει ζέστη



ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ...

Οι εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού έχουν προβληματίσει έντονα τους εκδρομείς του καλοκαιριού, καθώς δεν ξέρουν πλέον ούτε πότε να πάρουν άδεια, αλλά ούτε και ποιον προορισμό να επιλέξουν.

Το weather-in-greece.gr αναλύει τον καιρό που συνήθως επικρατεί τις ημέρες των διακοπών στα ελληνικά νησιά και προτείνει ένα προορισμό που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να έχει άσχημο καιρό.

Σε Κρήτη και Δωδεκάνησα βρέχει λιγότερο

Τα νησιά με τον καλύτερο καιρό το καλοκαίρι είναι αυτά που έχουν την μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν βροχές. Αυτές οι περιοχές είναι η ανατολική νοτιοανατολική Κρήτη (νομός Λασιθίου) αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Ωστόσο παρατηρείται αρκετές φορές το καλοκαίρι σε νησιά όπως η Ρόδος να παρατηρούνται καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες κυρίως στην βόρεια πλευρά του νησιού που είναι πιο κοντά στην Τουρκία.
Αρκετά μικρή πιθανότητα για βροχές έχουν και οι Κυκλάδες αλλά όχι όλες κυρίως τα μικρότερα συμπλέγματα όπως τα Κουφονήσια, η Μήλος,η Σέριφος κ.τ.λ.
Όσο πιο μεγάλο είναι το νησί και έχει περισσότερη ξηρά αλλά και ορογραφία(βουνά) τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα για μπόρες. Κάποια τέτοια νησιά μπορεί να είναι η Νάξος ή η Άνδρος.

Μελτέμια στις Κυκλάδες

Όσον αφορά τις Κυκλάδες έχουν και τα μελτέμια κάθε χρόνο που σε αρκετό κόσμο δεν αρέσουν καθώς δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο στις βόρειες παραλίες των νησιών αλλά όπως και να έχει χωρίς το "φυσικό κλιματιστικό του Αιγαίου" δεν μπορεί να ζήσει κανείς το καλοκαίρι στις Κυκλάδες.

Μπουρίνια στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο

Αντίθετα τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν αρκετές φορές καταιγίδες ή μπουρίνια ειδικά η Λήμνος η Σαμοθράκη και η Θάσος μέχρι το ύψος της Λέσβου. Στην Χίο -Σάμο είναι πιο σπάνια η εκδήλωση καταιγίδων σε σχέση με τα παραπάνω νησιά.

Κεφαλλονιά και Ιθάκη στο Ιόνιο

Όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου εκεί η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη ειδικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο από το ύψος της Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέχρι και την Ζάκυνθο που είναι πιο δύσκολο να βρέξει από ότι στην Κέρκυρα ή στους Παξούς που δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αργοσαρωνικός και Κύθηρα έχουν τις μικρότερες πιθανότητες για βροχές

Τα νησιά που έχουν την μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν βροχές και γενικώς κακό καιρό το Καλοκαίρι είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού κοντά στην Αττική όπως Αίγινα, Αγκίστρι, Κύθνος, Κέα,μέχρι και τα Κύθηρα.

Πηγή:www.iefimerida.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *