ροή ειδήσεων

Γιατί τα νεογέννητα στη Φινλανδία κοιμούνται σε χαρτόκουτο



Το δώρο - πακέτο που προσφέρει το κράτος στους νέους γονείς...

Η φινλανδική κυβέρνηση μεριμνά για τους πολίτες της χώρας που φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο και τους στέλνει ένα πακέτο- δώρο για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στο νέο τους ρόλο.

Το καλοφτιαγμένο και ζωγραφισμένο κουτί χρησιμεύει και ως κούνια, όπου μπορεί το βρέφος να κοιμηθεί, ενώ περιέχει βρεφικά ρούχα, φόρμα εξόδου για τα χιόνια, σκούφους, κάλτσες, γάντια, φορμάκια, φόρμες και μπλουζάκια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες στη Φινλανδία, περιλαμβάνει επίσης κουβέρτες, βρεφικά προϊόντα και μια σαλιάρα.

Το κουτί θεωρείται σαν «τελετουργικό» για το «πέρασμα» των πολιτών στο γονεϊκό ρόλο και η προσφορά του γίνεται από τη δεκαετία του 1930, όταν περιείχε ύφασμα με το οποίο οι μαμάδες θα έραβαν ρούχα για τα μωρά τους. Τα πράγματα που το κουτί περιλαμβάνει ή όχι αντανακλούν και την εξέλιξη των αντιλήψεων σχετικά με το τι πρέπει ή δε πρέπει να δίνεται σε ένα μωρό: υφασμάτινες πάνες αντικαταστάθηκαν με πλαστικές οι οποίες ξανα- αντικαταστάθηκαν με υφασμάτινες ενώ πιπίλες αρχικά συμπεριλαμβάνονταν και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.

Το κουτί περιέχει ακόμα μια κουδουνίστρα και ένα χρωματιστό βιβλίο- μια κίνηση ενθάρρυνσης προς τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους την αγάπη προς την ανάγνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να προσφέρει σε όλα τα παιδιά ένα δίκαιο και ίσο ξεκίνημα στη ζωή, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα για το σώμα, το νου και την ψυχή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *