ροή ειδήσεων

Η Μπαρτσελόνα πρωταθλήτρια Ευρώπης



Για 4η φορά την τελευταία δεκαετία η Μπαρτσελόνα αναδεικνύεται Πρωτθλήτρια Champions League στην Ευρώπη...

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 5ο Champions League κερδίζοντας στον τελικό την Γιουβέντους με σκορ 3-1, στον τελικό του Βερολίνου. Το 3ο γκολ στο σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από νωρίς φάνηκε...

Ιδανικότερο ξεκίνημα στον τελικό δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Μπαρτσελόνα. Σε μία γρήγορη επίθεση των Καταλανών, η μπάλα άλλαξε με κινηματογραφική ταχύτητα από τα πόδια των Νεϊμάρ, Ινιέστα, με τελικό αποδέκτη τον Ράκιτιτς, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά και στο 4΄ η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε το προβάδισμα (1-0).

Στο 13΄ η «Μπαρτσα» λίγο έλλειψε να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στον τελικό, όταν από ασίστ του Σουάρες ο Ντάνι Άλβες έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπουφόν έκανε μεγάλη επέμβαση. Δεν είχε άλλες σημαντικές φάσεις ο τελικός στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Σουάρες στο 40΄ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Γιουβέντους, παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε δε ρίσκαρε, αλλά έμεινε προσηλωμένη στην τακτική που είχε από το ξεκίνημα. Πρόσεξε περισσότερο τα νώτα της και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να γίνει απειλητική. Ο Πίρλο δεν ήταν σε καλή βραδιά κι από τη στιγμή που οι Τέβες και Μοράτα δεν πήραν πάσες, αναγκάζονταν να γυρνούν πιο πίσω για να πάρουν τη μπάλα και μοιραία η «γραμμή κρούσης» της «γηραιάς κυρίας» δεν ήταν καθόλου αποδοτική.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έχοντας ως «υποθήκη» το γρήγορο γκολ που πέτυχαν, ήλεγξαν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και με σωστή τακτική κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Μέσι δεν βρήκε διαδρόμους για να δράσει, όμως, ήταν κινητικός και σε μία φάση προς το τέλος του ημιχρόνου έκανε ένα από τα γνωστά του... σόλο χωρίς ωστόσο, να προλάβει να πασάρει.

Όπως συνέβη στο πρώτο μέρος, έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε με γκολ... από τα αποδυτήρια. Αν και η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 48΄, με τη νέα μεγάαλη επέμβαση του Μπουφόν στο σουτ του Σουάρες, η Γιουβέντους κατάφερε να δώσει άλλο... χρώμα στον τελικό με το γκολ της ισοφάρισης στο 55΄ από τον Άλβαρο Μοράτα (5ο σε 12 παιχνίδια στο Champions League).

Η φάση ξεκίνησε από το γύρισμα του Λιχτστάινερ στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, ο Τέβες έπιασε το σουτ και από τον προσωρινή επέμβαση του Τερ Στέγκεν, ο Μοράτα σε άδεια εστία «έγραψε» το 1-1 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της «Γιούβε». Το «μομέντουμ» του αγώνα ανήκε στους «μπιανκονέρι» που μετά το γκολ πήραν... μέτρα στο γήπεδο και είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά... η κλάση των παικτών της Μπαρτσελόνα μπορεί να ανά π΄σα στιγμή να φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Μέσι πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή μπήκε στην περιοχή όπου με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπουφόν σε μία ακόμη μεγάλη απόκρουση. Μόνο που αυτή την φορά ο Ιταλός δε μπλόκαρε τη μπάλα και στην επαναφορά της ο Λουίς Σουάρες με το 7ο γκολ σε 10 ματς στη διοργάνωση έβαλε ξανά μπροστά τους «μπλαουγκράνα» (2-1).

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Ουρουγουανού (νούμερο 121 για την «φονική τριπλέτα» των Καταλανών), ο Νεϊμάρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Ζόρντι Άλμπα, ωστόσο, σωστά το γκολ δε μέτρησε καθώς ο Βραζιλιάνος στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφαλιά έβαλε και το χέρι του.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ «σφράγισε» τον θρίαμβο των Καταλανών με σουτ μέσα από την περιοχή, με το 122ο γκολ της επιθετικής τριπλέτας της ομάδας του.

Εγραψε ιστορία ο Τσάβι

«Έγραψε ιστορία» ο Τσάβι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, καθώς με την είσοδό του στο 78ο λεπτό έφτασε τις 151 συμμετοχές κι έγινε ο πρώτος όλων των εποχών στη διοργάνωση!

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου το σχετικό ρεκόρ κρατούσε ο Ίκερ Κασίγιας, ωστόσο, ο νέος «ρέκορντμαν» είναι, πλέον, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα στην τελευταία του χρονιά με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας καθώς από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στο Κατάρ.

Το σημερινό ήταν το 767ο παιχνίδι του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *