ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ο νεαρός δάσκαλος που ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ το διαδίκτυο με τον μαθητή του, Μιχάλη



​Όλο το διαδίκτυο έχει συγκινήσει ένας νεαρός που διδάσκει σε δημοτικό σχολείο στη Ρόδο...
Ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο τραγουδά μαζί με ένα μαθητή του ένα τραγούδι που έγραψε για αυτόν.

«Να μην ξεχνάς να αγαπάς» ονομάζεται το τραγούδι το οποίο ο εκπαιδευτικός Στέργιος Παρίζας ανέβασε και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με το εξής σχόλιο: «Ο μαθητής μου ο Μιχάλης κι εγώ, αποχαιρετούμε τη φετινή σχολική χρονιά τραγουδώντας μαζί ένα τραγούδι που έγραψα για εκείνον. Για όλα όσα μου έμαθε. Το αφιερώνουμε σε όλους εμάς τους μεγάλους και "σοφούς" που πολλές φορές ξεχνάμε τις πιο απλές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες της ζωής. Ευχαριστούμε όσους στάθηκαν δίπλα μας τη φετινή χρονιά, και ειδικότερα την οικογένεια του Μιχάλη. Καλό καλοκαίρι σε όλους!»




Το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 572 likes πάνω από 360 κοινοποιήσεις αλλά και σχόλια αγάπης όπως τα ακόλουθα:

«Μπράβο σου Στέργιο μου! Μας έκανες πάλι περήφανους και μας συγκίνησες! Χίλια μπράβο!!!!!»

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το μεγαλείο της ψυχής σου φίλε Στέργιο και μόνο που κάνεις αυτή τη ψυχούλα να γελάει έχεις εκπληρώσει το έργο σου μακάρι και ο δικός μου ο γιος να βρει δάσκαλο σαν και εσένα μπράβο σου αδερφέ!!!!!!!!»

«Πραγματικά σου ταιριάζει τόσο πολύ αυτό που κάνεις! Είσαι ο ορισμός του εκπαιδευτικού! Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν κι εσένα! Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω! Μπράβο σε σένα και στο μικρό!»

«Ένα τεράστιο Μπράβο στο... μικρό Μιχάλη που τραγούδησε τόσο ωραία! Εσένα, αδερφέ μου, Στέργιε και μπράβο να σου πω, θα είναι πολύ λίγο. Στα είπε όλα το χαμόγελο του Μιχάλη. Πολλά φιλιά από Βόλο!»

«ΥΠΕΡΟΧΟ! Αγάπη ντυμένη με νότες! Νότες γεμάτες αγάπη! Πανδαισία μουσικής και χαράς. Με τόση αγάπη και τόσο μεράκι από ένα δάσκαλο η ζωή για κάθε παιδί μπορεί να γίνει "τραγούδι"!! Μπράβο Στέργιο. Εύχομαι ο ενθουσιασμός και τα αγνά σου συναισθήματα να μη στερέψουν ποτέ.»



«Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά τα συγκινητικά λόγια. Ο σκοπός της δημοσιοποίησης της ενδοσχολικής μας προσπάθειας είναι διττός.

Αφενός, αν είναι δυνατόν να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους που θα το δουν, να ζουν πιο αληθινά, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να αγαπάνε ελεύθερα. Αφετέρου, υπάρχει η προσωπική μου ανάγκη να βροντοφωνάξω -και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου παρέχουν κάτι τέτοιο- πως μέσα στα σχολεία σήμερα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν μέσω των μαθητών τους να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Μην σας ακούγεται ρομαντικό. Το ΤΩΡΑ είναι το μεγαλύτερο δώρο.» απάντησε συγκινημένος ο ίδιος ο Στέργιος ο οποίος χρησιμοποιεί τη μουσική ως μέσο επίδρασης στην ψυχολογία των μαθητών.




Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια ο Στέργιος είχε γράψει άλλο ένα τραγούδι για τους μαθητές του. Τότε είχε αναλάβει μια τάξη υποδοχής και έκανε μαθήματα σε 15 παιδιά, τμηματικά αναλόγως με το επίπεδο κατάκτησης της Ελληνικής. Τα παιδιά ήταν από Αλβανία κυρίως αλλά και Φινλανδία, Ολλανδία, Αγγλία, Τουρκία, Βουλγαρία.

Με το τραγούδι «Τα όνειρα κάθε παιδιού», ήθελε να αποχαιρετήσει τη σχολική χρονιά με τους μαθητές και να μείνει σε όλους κάτι όμορφο.

«Έγραψα στίχους, τα παιδιά έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, μίλησαν στις δικές τους γλώσσες πάνω σε ένα πανέμορφο Βαλς του Shostakovich που συνέθεσε το 1938. Όλα αυτά τα αξιοποίησε ο, συνάδελφος και φίλος, Πάνος Δρακόπουλος και με την βοήθεια της τάξης του γεννήθηκε αυτό το τραγούδι, που ήταν το κερασάκι στην γλυκιά εμπειρία της φετινής χρονιάς. Έτσι λοιπόν ταξιδέψαμε μαζί μια ολόκληρη χρονιά. Και ακριβώς έτσι, προσπάθησα να εκφραστώ -αφιερώνοντας το σε όλα αυτα τα παιδιά- μέσα απο το τραγούδι και τους στίχους του. Ο στόχος του είναι να φτάσει σε όσα δυνατόν περισσότερα αυτιά. Να τονώσει τα παιδιά που μεταναστεύουν, να τα στηρίξει και να θυμίσει σε αυτά ότι δεν είναι μόνα τους.» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *