ροή ειδήσεων

Get CruiseINN: Οι νικητές της πρώτης κρουαζιέρας επιχειρηματικότητας



Με την ανάδειξη των τριών νικητριών ιδεών κορυφώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το Get CruiseINN,... ο πρώτος διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσαν πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο τοStartupBus Europe Greece και το ThinkBiz.

Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι της Ρόδου και διασχίζοντας το Καρπάθιο Πέλαγος έφτασε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τουριστικές πρακτικές προκειμένου να αναβαθμίσει την εμπειρία που προσφέρει στο 1,5 περίπου εκατομμύριο τουριστών που επισκέπτονται την πόλη.

Λίγες ώρες αργότερα, το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε για την Σαντορίνη όπου αραξοβόλησε στο παλιό λιμάνι του νησιού το απόγευμα. Έξω από την Σαντορίνη έλαβε χώρα και ο τελικός της εκδήλωσης, με τις 7 ομάδες που σχηματίστηκαν στο Get CruiseINN να παρουσιάζουν τις ιδέες τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής, που αποτελείτο από στελέχη τεχνολογικών startup και κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και της Celestyal Cruises, η οποία ήταν ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης.

Μετά την απόφαση των κριτών, νικήτριες αναδείχθηκαν οι ιδέες:
– Recisle (Άγγελος Χασιώτης, Μανώλης Κουλιανός, Ζωή Παπαρίζου, Θανάσης Σκλαβενίτης, Φώτης Κατσιγιάννης): Μία ιδέα για τη συλλογή και την αξιοποίηση απορριμμάτων επιχειρήσεων και αργότερα ιδιωτών, κυρίως από τα νησιά. Μέσα από μία εφαρμογή η επιχείρηση υποβάλλει την ποσότητα των απορριμμάτων που έχει συγκεντρώσει, υπολογίζει πόσα χρήματα εξοικονομεί και επικοινωνεί με την Recisle προκειμένου να συλλέξει τα απορρίμματα και να τα μεταπωλήσει σε εταιρείες ανακύκλωσης.



– Monumentor (Φαίη Ρουμελιώτη, Ρένος Κοντάρης, Άννα Μαγνήσαλη, Χρήστος Σωτηρέλλης, Γιάννης Κωνσταντινίδης): Μία εφαρμογή-εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά που επισκέπτονται μουσεία. Τα παιδιά μέσα από πληροφορίες και αφηγήσεις θα γνωρίζουν καλύτερα τα εκθέματα των μουσείων που επισκέπτονται με τα σχολεία τους και στη συνέχεια θα επιβεβαιώνουν τις γνώσεις που έλαβαν μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια.

– HopWave (Γιώργος Πιλπιλίδης, Γιώργος Σιάτρας, Μαρία Ελένη Βογιατζή, Ελένη Καραΐσκου, Γεωργία Τζιβιτζίδου, Μαριέττα Παπαστεφάνου): Η ιδέα για μία πλατφόρμα ανεύρεσης δρομολογίων που συνδέουν νησιά και κράτησης εισιτηρίων. Αφορά σε όσους αναζητούν μία διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία και θέλουν να ταξιδεύουν από νησί σε νησί (island hopping). Εκτός από τις τυπικές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν τα δρομολόγια γραμμής στα νησιά ή τις εταιρείες κρουαζιέρας, η ιδέα φιλοδοξεί να συνδέσει στην πλατφόρμα και άλλες εταιρείες ή ιδιώτες με λέμβους, ιστιοπλοϊκά και άλλους τύπους πλοιαρίων.



Οι τρεις ιδέες κέρδισαν έπαθλα φιλοξενίας και υπηρεσιών από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Microsoft και το Impact Hub, ενώ η υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Celestyal Cruises Δήμητρα Βλάχου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα χορηγήσει έπαθλο 2.000 ευρώ στην νικήτρια ομάδα Recisle με τη σύσταση εταιρείας, προκειμένου να υποστηρίξει την υλοποίηση της ιδέας.

Οι υπόλοιπες ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν:
– Nesos (Αλέξανδρος Λάττας, Ηλέκτρα Παπαδάκη, Θάνος Παράσχος, Χάρης Ρωμανός, Άγης Τσαραμπιουλίδης): Μία εφαρμογή τηλεϊατρικής για τη διασύνδεση ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να λαμβάνουν γνωμάτευση και συμβουλές για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
– Retire Up (Θάνος Αλεξανδρίδης, Αλέξανδρος Βαμβακούλας, Νατάσα Κανδρή, Ματίνα Πρίγκου, Χρυσάνθη Πολυζώνη): Μία πλατφόρμα υποστήριξης και εκπαίδευσης συνταξιούχων που θέλουν να δημιουργήσουν τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

– JourneyPost (Γιώργος Πατσέας, Ιάκωβος Κρητικός, Ορέστης Ροδίτης, Νίκος Κακαβούλης): Μία εφαρμογή που μέσω ειδικών αλγορίθμων εντοπίζει πακέτα εμπειριών με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών του και να οργανώνει το τέλειο πλάνο για τις διακοπές του.



– Live Greece (Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Indrit Sholla, Έυα Σορωνιάτη, Δήμητρα Κακοσήμου, Χριστίνα Οικονομίδου): Μία πλατφόρμα για τη δημιουργία και κράτηση διαφορετικών ταξιδιωτικών εμπειριών για τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Το Get CruiseINN ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με ένα μεγάλο πάρτι στο Celestyal Odyssey, κατά τη διάρκεια της διαδρομής Σαντορίνη – Αθήνα, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν από τους έντονους ρυθμούς του startup hackathon και να έρθουν πιο κοντά.

Η κρουαζιέρα ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Λαυρίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η διοργάνωση γενικότερα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο στους συμμετέχοντες και στους μέντορες που βρέθηκαν πάνω στο πλοίο τόσο στο επίπεδο της εμπειρίας όσο και της δουλειάς που έκαναν οι ομάδες για να δημιουργήσουν και να εξελίξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Μάλιστα, οι διοργανωτές κάνουν ήδη τα πρώτα σχέδια για να επαναλάβουν την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση και το επόμενο καλοκαίρι.

Το Startupper.gr βρέθηκε πάνω στο Get CruiseINN και κατέγραψε την κρουαζιέρα επιχειρηματικότητας. Ξαναζήστε όλη την εμπειρία στα social media του Startupper.gr

http://startupper.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *