ροή ειδήσεων

Independent: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για διακοπές στην Ελλάδα



Οι τιμές έχουν πέσει σύμφωνα με την εφημερίδα...

Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος την Ελλάδα σύμφωνα με τον βρετανικό Independent. Η εφημερίδα συγκρίνει τις τιμές σε τουριστικές περιοχές της χώρας και εκτιμά ότι συμφέρει τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα.

Όπως σημειώνεται το άρθρο κάθε μέρα φέρνει και έναν ακόμη συγκλονιστικό τίτλο για την Ελλάδα καθώς η χώρα προσπαθεί να διαπραγματευτεί περαιτέρω δάνεια από την Ευρώπη για να επιστρέψει χρήματα που έχουν ήδη δανειστεί.

Αλλά τι συμβαίνει πίσω από τα πρωτοσέλιδα της κρίσης; αναρωτιέται η εφημερίδα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τώρα είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει μπορεί τελικά να επιβληθούν έλεγχοι στις τράπεζες αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου για τους τουρίστες ακόμη και αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Ελλάδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα ακόμη και αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα χρειαστούν περίπου 18 μήνες για τη δραχμή στη διάρκεια των οποίων το ευρώ θα εξακολουθεί να είναι το νόμιμο.

«Ο Independent μίλησε με τα Υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών για αυτό το ρεπορτάζ – κανένα από τα δύο δεν γνώριζε καμία ταξιδιωτική προειδοποίηση που να σχετίζεται με την Ελλάδα. Το Υπουργείο Εξωτερικών τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση στους τουρίστες το 2012, μας είπε εκπρόσωπός του, προκειμένου να παίρνουν αρκετά χρήματα μαζί τους για να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις».

Ο Andrew Brown, εκπρόσωπος του Βρετανικού Ταχυδρομείου (τομέας ταξιδιωτικών χρημάτων) είπε ότι οι βρετανοί δεν πρέπει να πανικοβληθούν αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη: «Το 2013 που τα πράγματα είχαν φτάσει στα όρια στην Ελλάδα, υπήρχε ένα μικρό διάστημα με έλλειψη διαθεσιμότητας ρευστού στα ΑΤΜ και απροθυμία καταστηματαρχών να δεχθούν πιστωτικές κάρτες». Ο κ. Brown συμβούλεψε τους ταξιδιώτες να παίρνουν μαζί τους αρκετά μετρητά και να χρησιμοποιούν θυρίδες για ασφάλεια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επειδή η Ελλάδα μειώνει τις τιμές της, τα χρήματα των διακοπών θα κρατήσουν περισσότερο από πριν. Το ισοδύναμο των 500 λιρών σε ευρώ – που είναι το μέσο που δαπανά μια οικογένεια για διακοπές – θα έχει αγοραστική αξία μεγαλύτερη κατά 65 λίρες περίπου. Όπως αναφέρει 65 λίρες είναι αρκετές για να καλύψουν ένα οικογενειακό γεύμα, μαζί με αγορά ποτών, σνακ και αντηλιακού στην Κρήτη και την Κέρκυρα. Οι τιμές σε Κρήτη και Κέρκυρα είναι χαμηλότερες κατά 13% σχετικά με πέρσι. Ο κ. Brown επίσης ανέφερε ότι το Βρετανικό Ταχυδρομείο έχει κατατάξει την Αθήνα ως την φθηνότερη πρωτεύουσα στην Δυτική Ευρώπη...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *