ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών της, σύμφωνα με την Telegraph



Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορώντας... την Ευρώπη για συνομωσία, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα


Η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη για συνωμοσία, την ίδια στιγμή που οι πιστωτές ετοιμάζουν τελεσίγραφο, τιτλοφορεί σήμερα άρθρο της η Telegraph και επισημαίνει την πιθανότητα να προσφύγει η Κυβέρνηση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών.

O πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πιστωτές ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας, προειδοποιώντας σε σοβαρό τόνο ότι η χώρα θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της, όποιες και να είναι οι συνέπειες, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Αυτή η δήλωση έγινε αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτέθηκε στους Έλληνες διαπραγματευτές και προειδοποίησε ότι η χώρα θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός κι αν υπάρξει συμφωνία για να αποφύγει τη χρεωκοπία.

Ο επίτροπος δήλωσε επίσης ότι οι δανειστές πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο άμεσης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειας και φαρμάκων ήδη από τον Ιούλιο.

Σε μία λακωνική δήλωση, ο Τσίπρας κάλεσε τους θεσμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό. Κατηγόρησε μάλιστα τους πιστωτές για πολιτικά κίνητρα.

Η γερμανική Suddeutsche Zeitung έγραψε εν τω μεταξύ ότι οι πιστωτές σχεδιάζουν ένα τελεσίγραφο στην Ελλάδα, όπου θα απειλούν να διακόψουν την πρόσβαση της Ελλάδας στον ELA εξαναγκάζοντας έτσι τη χώρα να επιβάλλει ελέγχους κεφαλαίων ήδη μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το σχέδιο θα οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών, ακολουθούμενο από μία μείωση στο όριο των αναλήψεων.

Πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στην Telegraph ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η Ε.Ε. να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα.

Θα πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση, η οποία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *