ροή ειδήσεων

“ Welcome to Greece “


Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο... της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος – Πειραιάςέφτασαν στις 05:45 τα ξημερώματα από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 λαθρομετανάστες , οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής στο νησί.
Οι περισσότεροι κυρίως από τη Συρία-, αφού έφτασαν στον Πειραιά, κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια. Άλλοι δήλωσαν ότι είχαν κάπου να μείνουν, σε φίλους ή συγγενείς, ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια, όπου και θα παραμείνουν.


Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο και τις Φώτο, από το επίσημο ιστολόγιο της Χρυσής Αυγής:… Δύο χιλιάδες “κακόμοιροι” και “κατατρεγμένοι” μεταφέρθηκαν από την Λέσβο στον Πειραιά και από εκεί στην Ομόνοια για… ηλιοθεραπεία!


Mε τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» οι αναθέσεις έργων για τους λαθρομετανάστες θα γίνονται με... απευθείας ανάθεση, σε «αλληλέγγυους» και ΜΚΟ. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 1.761.000 ευρώ και αφορά την διαμονή, τη σίτιση, την κάλυψη αναγκών σε ένδυση, ειδών υγιεινής και καθαριότητας καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών, ιατρικών και νομικών υπηρεσιών στους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Οι πολυτέλειες αυτές δίνονται απλόχερα στους λαθρομετανάστες από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, καθώς το χρηματικό ποσό θα αντληθεί από εθνικούς πόρους και μάλιστα κατά το διάστημα 1 Ιουνίου έως και 31 Δεκεμβρίου του 2015.
Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμα γνωστοποιούνται οι επωφελούμενες ΜΚΟ. Η «Άρσις» θα εισπράξει το υπέρογκο ποσό των 957.000 ευρώ, η «PRAXIS» 295.000, η «Ηλιαχτίδα» 38.000, η «ΕΚΠΟΣΠΟ» Νόστος 326.000 και τέλος η «Μετάδραση - Δράση για τη Μετανάστευση και την ανάπτυξη» 145.000 ευρώ.
Αξίζει να θυμίσουμε πως δυο εκ των πέντε ΜΚΟ αναφέρονται ως συνεργάτες στο σχετικό φυλλάδιο «Welcome to Greece» που μοιράζουν στις ορδές λαθρομεταναστών οι τούρκοι δουλέμποροι



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *