ροή ειδήσεων

1,3 εκατ. λίρες σε... κλήσεις (!) χρωστά η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο



Η Ελλάδα φαίνεται πως χρωστάει και... παραπάνω. Πρόκειται για χρέη...
1,3 εκατομμυρίων λιρών (2 εκατ. δολάρια) από απλήρωτα πρόστιμα των διπλωματικών αυτοκινήτων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο. Οι κλήσεις έχουν φτάσει τις 11.420! Η μόνη παρηγοριά είναι πως η Γερμανοί χρωστάνε περισσότερα.

Τα πρόστιμα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί από το 2003 και μέχρι το τέλος του 2014, αφορούν τον λεγόμενο Φόρο Συμφόρησης (congestion charge) που ισχύει σε ζώνη της αγγλικής πρωτεύουσας μεταξύ 7 το πρωί και 6 το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι Έλληνες, όμως, δεν είναι οι χειρότεροι παραβάτες. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η πρεσβεία των ΗΠΑ με 9,4 εκατομμύρια λίρες χρέος, με την Ιαπωνία και τη Νιγηρία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Philip Hammond στο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα κατακτά την 19η θέση, πίσω από τη Γερμανία με 4,1 εκατομμύρια, την Γαλλία και την Ισπανία. Σύμφωνα με το Foreign Office, οι πρεσβείες χρωστούν στο Λονδίνο 87 εκατομμύρια λίρες από τις διπλωματικές τους αποστολές.

Το υπουργείο ανέφερε πως έχει στείλει e-mail στις διπλωματικές αποστολές αυτές, ζητώντας να γίνει προτεραιότητά τους η αποπληρωμή των χρεών, από το Μάρτιο του 2014.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *