ροή ειδήσεων

Ποιοι είναι οι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσαν... αντάρτικο



Ξεχώρισαν οι διαφοροποιήσεις των υπουργών... Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, και ειδικά της Ζωής Κωνσταντοπούλου...




Μπορεί η κυβέρνηση με την ευρεία πλειοψηφία των 251 «ναι» να έλαβε την εξουσιοδότηση της Βουλής για να διαπραγματευτεί την ελληνική πρόταση με τους δανειστές, και να επιτύχει συμφωνία, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεγαλύτερες των αναμενομένου από τα κυβερνητικά στελέχη απώλειες, με τις διαφοροποιήσεις των υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, και ειδικά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, να ξεχωρίζουν.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση δεν συγκέντρωσε 151 κυβερνητικές ψήφους (υπήρξαν 2 κατά, 8 παρών και 7 απουσίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ). Συνολικά ναι ψήφισαν 251 βουλευτές, όχι 32 και παρών οχτώ, ενώ απουσίασαν εννέα βουλευτές.

Όσον αφορά τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

• Δυο βουλευτές καταψήφισαν: Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα.

• Οκτώ ψήφισαν «παρών»: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς.

• Έξι ήταν απόντες: Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Ελένη Αυλωνίτου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Κοδέλας.

Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση για την ψήφο του:

«Με το "παρών" εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια "πρόταση" που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους "θεσμούς" και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε «παρών», αναλαμβάνοντας, όπως είπε, τη θεσμική της ευθύνη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη συμφωνία, εκβιασμό.

«Όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο» αναγνώριζαν από την πλευρά τους κυβερνητικοί κύκλοι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/7/15 10:03

    Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου η Ελλάδα, ή υπογράφει μνημόνιο, ή καταστρέφεται ολοσχερώς, οι ανώριμοι και ανόητοι "πολιτικάντιδες" του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις πήραν καρέκλα στην κυβέρνηση "καβάλησαν" το καλάμι, μένουν λέει σταθεροί στις θέσεις τους και τις αρχικές εξαγγελίες τους!!! Και τους ρωτώ ..... με τί λεφτά ρε ρεμάλια θα λειτουργήσει το κράτος? Ούτε οι τράπεζες δεν έχουν λεφτά αφού εσείς πρώτοι-πρώτοι φροντίσατε να στείλετε τις καταθέσεις σας στο εξωτερικό!!!
    Κατεβήκατε στις διαπραγματεύσεις ξυπόλυτοι στ΄αγκάθια, χωρίς οικονομική εσωτερική ευρωστεία που θα σας έδινε ένα διαπραγματευτικό ατού, συρθήκατε σε 5 μηνών διαπραγματεύεις σκοπίμως από τους δανειστές, αφού γνώριζαν ότι τον Ιούνιο ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΟΣ και θα πέφτατε - όπως πέσατε- σαν ώριμο φρούτο κάτω από το δένδρο. Τώρα και ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα το ονομάσετε και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ θα είναι εξαιτίας τις δικής σας ανεγκεφαλίας
    "μόνο οι πιό σοφοί (και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είστε καθόλου) και οι πιό ανόητοι (αυτοί είστε σίγουρα) δεν αλλάζουν. Κομφούκιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/15 17:47

    ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!!!!! ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *