ροή ειδήσεων

180 ευρώ από τα ATM's θα μπορούν να πάρουν οι πολίτες... δειτε ακριβώς


Νέα δεδομένα στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες...μπορούν σταδιακά να αποκαταστήσουν βασικές λειτουργίες, δημιουργεί η απόφαση της ΕΚΤ να χορηγήσει ένεση ρευστότητας 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα. Είναι το πρώτο μήνυμα του Μ. Ντράγκι για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος και μπορέι να αποτελέσει τη βάση για χαλάρωση των capital controls.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να σηκώνουν από τα ΑΤΜ ποσό ύψους 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, είτε 60 ευρώ κάθε δύο ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές. Πρακτικά πάντως δεν αλλάζει κάτι στο όριο της ανάληψης, αφού παραμένει ουσιαστικά το ποσό των 60 ευρώ ανά ημέρα.
Υπενθυμίζεται πως σε εβδομαδιαία βάση οι τράπεζες χρειάζονται περίπου 500 εκατ. ευρώ για να εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις εντός των υφιστάμενων ορίων των κεφαλαιακών περιορισμών (60 ευρώ ημερήσιο όριο αναλήψεων, εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 120 ευρώ για συντάξεις, κ.ά.) και πλέον έχουν διαθέσιμα λιγότερα από 200 εκατ. Ευρώ. Γι αυτό και η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ σήμερα Πέμπτη ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τις αναλήψεις μετρητών.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *