ροή ειδήσεων

Αντιδράσεις από φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών για το 23% ΦΠΑ


Έντονος είναι ο προβληματισμός στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης...και ξένων γλωσσών, καθώς στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή προβλέπεται η επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για «κοινωνικά άδικο» μέτρο, «αμφιβόλου εισπρακτικού αποτελέσματος» που «αιφνιδίασε» τον κλάδο.
Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται και από τα κέντρων ξένων γλωσσών για την επιβολή του φόρου, που από το 0% που ήταν, ανέβηκε στο 23%. «Το μέτρο αυτό μας αποτελειώνει», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο σύνδεσμο καθηγητών ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων γλωσσών. Η Oλυμπία Κρητικού, πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του ταμείου αρωγής της Europalso, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας υποχρεώνουν να γίνουμε καταναγκαστικοί εισπράκτορες του κράτους».
Η οικονομική επιβάρυνση φαίνεται ότι θα μεταφερθεί στους πελάτες-γονείς. «Δεν είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν το ΦΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Βαφειαδάκης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης είναι μικρά και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτή την επιβάρυνση.
«Τόσα χρόνια αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των νοικοκυριών ελπίζοντας απλά να επιβιώσουμε και να επιμεριστούμε το πρόβλημα των γονέων», ανέφερε η κ. Κρητκού, προσθέτοντας ότι ήδη, τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, έχουν συμπιεστεί τα ποσά στους μισθούς των καθηγητών.
Ο κ. Βαφειαδάκης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι από την επιβολή ΦΠΑ 23% εξαιρούνται τα ιδιωτικά σχολεία και τα οικοδιδασκαλεία. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να μην περάσει το μέτρο και «έστω την τελευταία στιγμή, να βρεθεί ένα ισοδύναμο».
Πηγή: ΑΜΠΕ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/7/15 16:33

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΤ? ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΙΔΙΟΤΙΚΑ Κ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ. ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/15 18:44

    Ας κλεισουν ολα. Φτανει πια με αυτη τη βλακεια. Οτι μαθαινουν στο σχολειο και τελος. Τα εχετε υπερ φορτωσει τα παιδια για να γεμιζουν οι τζεπες τον καθηγητων. Μονο εδω γινονται αυτα. Καιρος ειναι τα παιδια να ειναι παιδια και οχι ρομποτακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *