ροή ειδήσεων

Ποιοι δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε τα 60 ευρώ από τις τράπεζες



Οι εγκλωβισμένοι των capital controls...

Τεράστια προβλήματα από την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.

Τα capital controls - εκτός από τις σκηνές με τα κατεβασμένα ρολά των τραπεζών και τις τεράστιες ουρές - εγκλώβισαν αρκετούς Έλληνες.

Καταρχήν όσοι Έλληνες έτυχε να βρίσκονται στο εξωτερικό τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν κυριολεκτικά στο κενό. Με το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ να μην λειτουργεί για αυτούς και κλειδωμένες τις πιστωτικές κάρτες μπλοκαρίστηκαν από τη Δευτέρα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης με πρωτοβουλία των τραπεζών υπεβλήθη αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή, να επιτραπεί η χρήση των καρτών στις περιπτώσεις αυτές, το οποίο και εγκρίθηκε.

Κατόπιν τούτου οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους όπως ακριβώς και στην Ελλάδα για οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές, όχι όμως για ανάληψη μετρητών.

Μια δεύτερη κατηγορία εγκλωβισμένων είναι όσοι άνθρωποι δεν έχουν κάρτα, έχουν όμως καταθέσεις. Για αυτούς δεν υπάρχει καμία μέριμνα να σηκώσουν χρήματα. Στα ΑΤΜ δεν μπορούν να πάνε γιατί δεν έχουν κάρτα. Στις τράπεζες που άνοιξαν έκτακτα δε μπορούν να μπουν γιατί είναι μόνο για τους συνταξιούχους.

Πρόβλημα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς ενδέχεται να προκύψει από την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητά να υπάρξει ειδική μέριμνα από τον ELA για τις εισαγωγές τροφίμων και φαρμάκων καθώς το θέμα σχετίζεται και με τις αυξημένες ανάγκες της χώρας λόγω τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα αν και έχει τεθεί σε εφαρμογή το TARGET2-GR (Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε Συνεχή Χρόνο), δηλαδή υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών δεν μπορεί να τα πάρει ο προμηθευτής.

Πηγή: newsbeast.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *