ροή ειδήσεων

ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ «ΓΥΠΕΣ» ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»! ΄Ερχεται κρατική «bad bank» -Τι σηματοδοτεί


Δραστικές λύσεις για τη ριζική, έπειτα από πέντε χρόνια ήπιων εφαρμογών, αντιμετώπιση ...
του «βουνού» των 115 δισ. ευρώ «κόκκινων» και προβληματικών δανείων ζητούν οι «θεσμοί», εξ ου και το κονδύλι για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών φθάνει το πράγματι τεράστιο ποσό των 25 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με τη ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η Realnews, το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ενιαίας bad bank, στην οποία θα μεταφερθούν «κόκκινα» δάνεια όλων των κατηγοριών, με αιχμή όμως τα επιχειρηματικά.

Το υπό εξέταση σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά στον ειδικό φορέα (κρατική bad bank) τουλάχιστον το 30% των «κόκκινων» δανείων, δηλαδή δάνεια ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ. Η απόκτηση των συγκεκριμένων δανείων από τον ειδικό φορέα θα γίνεται με ένα discount, το οποίο θα διαμορφωθεί ανάλογα με την κατηγορία του δανείου.

Ο φορέας θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στόχος του θα είναι η ενεργή διαχείριση των δανείων με πώλησή τους σε ξένα ή εγχώρια κεφάλαια. Δεν αποκλείεται στην bad bank να συμμετάσχουν και ιδιωτικά κεφάλαια, όπως έγινε στις κρατικές bad bank Sareb της Ισπανίας και ΝΑΜΑ της Ιρλανδίας.

Οι πωλήσεις των δανείων και κατ’ επέκταση των περιουσιακών στοιχείων που τα συνοδεύουν θα πραγματοποιηθούν από την bad bank και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον από ξένα funds, κυρίως όσον αφορά δάνεια επιχειρήσεων…


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *