ροή ειδήσεων

Ημερίδα στη Ρόδο για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις



Κύρια ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου,... η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης και στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Το 12ο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.) και τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, διοργάνωσε ημερίδα στις 24.7.2015 με θέμα «Φορολογική Διοίκηση- Προκλήσεις Φορολογικών Μεταρρυθμίσεων».

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης και στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ειδικότερα, για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, έκανε αναφορά: στην ενίσχυση της αυτονομίας της Γ.Γ.Δ.Ε., στην ανάπτυξη στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού, στη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της Γ.Γ.Δ.Ε., στη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστήματος βαθμολογίου, στο σχεδιασμό συστήματος επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενική διαδικασία καθώς και σε λοιπές δράσεις για την ανάπτυξη του προσωπικού της Γ.Γ.Δ.Ε., όπως η ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Αριστείας, ο σχεδιασμός συστήματος επίλυσης συγκρούσεων κ.λπ.

Αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών στους φορολογούμενους, ειδική μνεία έκανε στην επέκταση της διαθεσιμότητας ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την υιοθέτηση ενεργειών υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας, καθώς και η προώθηση ενεργειών επικοινωνίας για τους πολίτες, όπως η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου, η ενημέρωση των πολιτών μέσω site της Γ.Γ.Δ.Ε. ή μέσω RSS Feed, η έκδοση εγχειριδίων οδηγιών.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου παρουσίασε επίσης τις προτάσεις της Γ.Γ.Δ.Ε. για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού καθώς και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ροδίων, Μανωλάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου του Ο.Ε.Ε. , Μιχάλης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Γιώργος Κορομηλάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Απόστολος Αλωνιάτης, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου.

Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε και τη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *