ροή ειδήσεων

Η θέση των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές



Με ανακοίνωση οι Ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι παίρνουν θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές: ...


Κύριοι δυστυχώς χάσαμε την μάχη της Κυριακής και δεν την χάσαμε μόνο από τους δανειστές. Η σημερινή κυβέρνηση, αν ήθελε θα μπορούσε εδώ και 5 μήνες να είχε καταργήσει τον σχετικό νόμο των 7 Κυριακών.

Ωστόσο, από λάθη και την υπονόμευση των τοπικών φορέων που είχαν άμεση εμπλοκή στο θέμα, οι όποιοι τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα πάμε για 52 Κυριακές. Ενώ, η Πάτρα ήταν από τις πιο μαχητικές πόλεις στην αρχή, όταν γινόταν η μάχη της Κυριακής στην πορεία ο εμπορικός σύλλογος και ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων (η πλειοψηφία του δ.σ) μέσα από τα τραγικά λάθη, που έκαναν έχασαν τον κόσμο και το δίκιο που είχαμε με το μέρος μας.

Από που να ξεκινήσουμε ;

Από το λάθος της εμπλοκής κομμάτων στο θέμα; Από την μη σωστή πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού για το δίκιο των θέσεων μας; Από την υπονόμευση συνδικαλιστών, και εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων του αγώνα μας; Από τη μη σωστή οργάνωση του αγώνα για πολλαπλή πίεση στα κέντρα αποφάσεων επί του θέματος;

Δυστυχώς, ο εμπορικός σύλλογος εγκατέλειψε τον αγώνα στην μέση μη συμμετέχοντας από κάποια στιγμή και μετά σε κινητοποιήσεις, βγάζοντας μονό κάποιες ανακοινώσεις. Ενώ μέλη του δ.σ του εμπορικού συλλόγου άνοιγαν τις Κυριακές, με αποτέλεσμα με τον καιρό το «ποτέ την Κυριακή» να γίνει «προαιρετικά την Κυριακή» γι αυτούς .

Όσο αφόρα τον σύλλογο εμποροϋπαλλήλων φέρει πάρα πολλές ευθύνες, γιατί ενώ στις πρώτες Κυριακές ήμασταν από τους πιο δυναμικούς συλλόγους σε αυτό το θέμα ,από την ώρα που η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ πήρε την πλειοψηφία στον σύλλογο η τροπή των κινητοποιήσεων πήρε την κατιούσα. Παρόλες τις επισημάνσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Όχι μόνο δεν κινητοποίησε όλους τους εμποροϋπαλλήλους, όχι μόνο δεν έκανε σωστή οργάνωση των κινητοποιήσεων αλλά κοίταξε και να μας βγάλει από την μέση γιατί είχαμε γίνει ενοχλητικοί ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ με την δυναμική στάση μας επί του θέματος ( υπήρξε και Κυριακή που ούτε το πάνω του συλλόγου δεν κρέμασαν με το « ποτέ την Κυριακή»).

Συνεπώς, αυτοί που τώρα κλαίνε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια για την Κυριακή ας αναλογιστούν τα λάθη τους και ότι δεν το πάλεψαν όπως έπρεπε. Ακόμη και σε αυτήν την Κυριακή δεν υπάρχει καμία οργάνωση των κινητοποιήσεων εκ μέρους του προεδρείου του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων.

Πάμε δηλαδή, για ακόμη μια “μαϊμού” κινητοποίηση με 5-6 συνδικαλιστές απλά να μοιράζουν μερικά φυλλάδια φωνάζοντας 3-4 συνθήματα και μόλις πάει 1 η ώρα να φεύγουν. Ισχυρίζονται παρά ταύτα, ότι κάνανε αγώνα εμείς οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ λέμε φτάνει πια η κοροϊδία ή θα είσαστε συνδικαλιστές ή να πάτε σπίτια σας.

52 Κυριακές είναι παρά πολλές για να τις αντέξουν οι εμποροϋπάλληλοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σεις σαν συνδικαλιστές δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων

Υ.Γ. Προς τον ιστορικό σύλλογο εμπόρων του κέντρου : τώρα που θα θεσμοθετηθούν οι 52 Κυριακές ( κάτι που σας είχαμε επισημάνει εντόνως τότε που μας χλευάζατε) θα βγείτε με τις ντουντούκες όπως κάναμε εμείς για τις 7 η θα δεχτείτε αυτή την εξόντωση των συναδέλφων σας; Ιδού η Ρόδος ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *