ροή ειδήσεων

ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ



Δυστυχώς, ακόμη μια φορά, για πολλοστή οι συνταξιούχοι θα υποστούν τις πλέον επώδυνες... συνέπειες, από τις νέες συμφωνίες, το νέο μνημόνιο, με μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων κατά 60% συντάξιμων αποδοχών τους.
Αυξημένη και μάλιστα στα ακαθάριστα ποσά της κύριας και επικουρικής σύνταξης η εισφορά για την ανύπαρκτη υγειονομική μας περίθαλψη, αφού πληρώνουμε από τη χιλιοψαλιδισμένη σύνταξη γιατρούς και φάρμακα.
Τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φόρων, όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά συνεχίζονται και μάλιστα πιο αυξημένα. Το ίδιο και η λιτότητα.
Πληρώνουμε πάντα οι ίδιοι τους δυσβάστακτους, απάνθρωπους φόρους, εμείς τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, ενώ οι φοροφυγάδες και φοροκλέφτες, οι έχοντες και κατέχοντες έχουν βγάλει τα κλοπιμαία και τις μίζες στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί καθώς και οι περιλαμβανόμενοι στις πέντε λίστες Λαγκάρντ, Βελγίου, Ολλανδίας, Αγγλίας και Λιχτεστάιν παραμένουν στο απυρόβλητο.
Αντίθετα οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν για να έχουν μια καλή σύνταξη και πληρώνουν αυτοί και τους φόρους των φοροφυγάδων, σήμερα, αντί μιας αξιοπρεπούς συνταξιουχικής ζωής επαιτούν καθημερινά, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ηλικιωμένοι και ανήμποροι σε πολύωρες αναμονές στα πεζοδρόμια των Τραπεζών για να εισπράξουν τα φιλοδωρήματα των 50 ή 60 ευρώ.
Τέτοιος εξευτελισμός και τέτοια αφάνταστη ταλαιπωρία δεν τους έπρεπε. Ντροπή!
Ας έχει όμως υπόψη της η Κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν και τα νέα σκληρά μέτρα της συμφωνίας που υπέγραψε.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΠΣ
Π .Ο . Π . Σ .
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Αθήνα 17 /7 /2015

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τηλ. 2108253544 – 2108811187 – 2108816875

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1947
email: omopolit@otenet.gr


Αρ. πρωτ. 316 Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
των Συνδέσμων της Χώρας




Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχετε ήδη ενημερωθεί για τα νέα επώδυνα μέτρα που θα μας επιβληθούν με τους εφαρμοστικούς νόμους του 3ου και πιο σκληρού και απαιτητικού Μνημονίου, αυτού που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους «θεσμούς» κάτω από εκβιασμούς καταστροφής της Χώρας μας.
Εκείνο όμως που ιδιαίτερα εξοργίζει τους συνταξιούχους είναι το γεγονός ότι και πάλι αυτοί και οι μισθωτοί θα υποστούν τα δραματικά πλήγματα και τα χαράτσια του Μνημονίου και οι «έξυπνοι», φοροκλέφτες και φοροφυγάδες, με την ανοχή των κυβερνήσεων, θα παραμείνουν ως συνήθως, στο απυρόβλητο όπως άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ξένοι, οι οποίοι μάλιστα, κατ’ επανάληψη το έχουν καταγγείλει δημόσια.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, εκτός από τις διαμαρτυρίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ελληνικά και ξένα, έστειλε στις 14/7/2015 και ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ το οποίο σας εσωκλείομε μαζί με ένα συνοπτικό σημείωμα των νέων μέτρων και σας παρακαλούμε να στείλετε σχετικά μηνύματα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό και Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας με παρόμοιο προς το ΔΕΛΤΙΟ κείμενο, το οποίο επίσης θα κοινοποιήσετε και στους τοπικούς βουλευτές και εφημερίδες.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ Δ.Σ. Της ΠΟΠΣ 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/7/15 06:23

    καλα να παθουμε και ξαναπληρωνουμε γιατι οταν παμε και δεν μας κοβουν αποδείξει δεν την ζητάμε η ζηταμε να μην μας κοψουν οταν οι αγροτες περνας τις επιδοτισεις τις κανανε λουλουδια και καγιεν γιατι περναμε εφαπαξ χιλιαδες ευρω γιατι μεγαλωσαμε με το δεν βαριεσε και το πως να τεμπελιαζουμε και να να μας πληρωνουν...πρεπει να αλαξουμε νοοτροπια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *