ροή ειδήσεων

Φερστέεγκ: Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος



Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με μια από τις καλύτερες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη εμπορίου και με...



πολύ ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Με την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και ένα καλύτερα στοχευμένο ασφαλιστικό σύστημα, μπορεί να γυρίσει γρήγορα στην ανάπτυξη, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Αθήνα Γιαν Φερστέεγκ.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το ταλέντο και την ενέργεια των νέων ανθρώπων μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ελληνική οικονομία εκτιμά ο κ. Φερστέεγκ, ο οποίος δημιούργησε την κοιτίδα Orange Grove στην ολλανδική πρεσβεία. Σε αυτή, φιλοξενούνται σήμερα 60 νεοφυείς επιχειρήσεις, μερικές από τις οποίες, όπως σημειώνει ο Ολλανδός διπλωμάτης, «καταγράφουν ήδη τις πρώτες τους επιτυχίες».
Για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, εκτιμά ότι ήταν μια δύσκολη υπόθεση γιατί όλοι χρειάστηκε να υποχωρήσουν, ωστόσο πιστεύει ότι είναι θετική για το μέλλον της Ελλάδας, γιατί το νέο δάνειο θα αποτρέψει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν την επιστροφή στην ανάπτυξη.
Για τη στάση που τήρησε η Ολλανδία στις διαπραγματεύσεις, λέει ότι δεν είναι όλα «άσπρο-μαύρο» και ότι η κυβέρνησή του προσπάθησε να πείσει θετικά το κοινοβούλιο να περάσει ένα νέο δάνειο για την Ελλάδα, μετά από δύο bailout: «Αν δεν ρυθμιστούν τα κρίσιμα θέματα της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα θα παραμείνει εξαρτημένη από τους άλλους» τονίζει.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *