ροή ειδήσεων

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Άλλη μια παραίτηση βόμβα σπρώχνει τον Τσίπρα στον γκρεμό


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το πρωί ο...Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Μάνος Μανουσάκης.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αναφέρει: «Η κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο: "Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης", καθιστά αδύνατη την παραμονή μου σε αυτή τη θέση».Τον Απρίλιο είχε σημειωθεί μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα από την ανάληψη της θέσης του αντιπρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ από τον κ. Μανουσάκη, καθώς τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα, η τοποθέτησή του στον ΟΤΕ, ενέπιπτε σε νομικό ασυμβίβαστο, αφού διατηρούσε και τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, το Σύνταγμα (άρθρο 81 § 3) απαγορεύει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της κυβέρνησης, δηλαδή και του Πρωθυπουργού, και επιβάλλει την αναστολή της κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Μάλιστα, το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι ο νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του μέλους της κυβέρνησης και προς άλλα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών και η Νάντια Βαλαβάνη.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *