ροή ειδήσεων

Τι μπορείτε να πάθετε αν τρώτε πολλές μακαρονάδες;



Επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ανέλυσαν...

τη διατροφή 43.000 γυναικών και κατέληξαν σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης υδατάνθρακα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, που καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη, κατέληξε η μελέτη, καθώς – από το δείγμα των γυναικών που δεν είχαν ιστορικό κατάθλιψης – φάνηκε ότι με την μεγάλη κατανάλωση σε ζυμαρικά, ψωμί, και τηγανιτές πατάτες, αλλά και με την αυξημένη κατανάλωση κρέατος, αύξαναν από 29% έως και 41% τις πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Αντίθετα, όσες γυναίκες ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο, ψάρια και κρασί, και έπιναν καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιο καταθλιπτικό επεισόδιο.

Τί συμβαίνει, όμως, με τους άνδρες; Η έρευνα έγινε μεν σε γυναίκες, αλλά τα ευρήματά της ισχύουν και για το αντίθετο φύλο, λένε οι ερευνητές. Καθώς αντίστοιχη μελέτη που είχε προηγηθεί ανάμεσα σε 2.000 είχε δείξει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Brain, Behavior and Immunity» και αναδημοσιεύει το invitromagazine, έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες με κατάθλιψη είχαν αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα – ένα εύρημα το οποίο δεν είναι σαφές εάν και πως σχετίζεται με την κατάθλιψη.

Ο δρ Μισέλ Λούκας, από το Τμήμα Διατροφής του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι ολοένα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η διατροφή επηρεάζει τόσο την φλεγμονή όσο και τον κίνδυνο κατάθλιψης, ενώ αντίθετα το κρασί, το ελαιόλαδο, ο καφές, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και τα πράσινα λαχανικά φάνηκε ότι έχουν αντιφλεφμονώδη και αντικαταθλιπτική δράση.

Η διασύνδεση των υδατανθράκων και κατάθλιψης προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, διότι οι υδατάνθρακες αποτελούν σύνηθες συστατικό των... παραδοσιακών «τροφίμων της παρηγοριάς», στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι μακαρονάδες, τα γλυκά και γενικώς τα παχυντικά και πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα. Ομως, τελικά φάνηκε ότι όταν θέλουμε να αισθανθούμε καλύτερα, υποσυνείδητα στρεφόμαστε σε λάθος φαγητά.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/7/15 18:27

    Αν ίσχυε αυτό, τότε όλοι οι Ιταλοί θα είχαν τάσεις αυτοκτονίας αφού καθημερινά το πρώτο πιάτο είναι απαραίτητα μακαρονάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *