ροή ειδήσεων

Εκρηκτική αύξηση της αξίας των χαρτονομισμάτων, που κυκλοφορούν στη αγορά



«Τοποθέτηση» σε στρώματα και μπαούλα των χρημάτων, που αποσύρθηκαν από τις τράπεζες....
Σε ύψος-ρεκόρ φθάνει η αξία των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στο τέλος Ιουνίου, λίγο πριν επιβληθούν οι περιορισμοί στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις, η αξία των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά, είχε φθάσει τα 50,5 δισ. ευρώ από 45,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου.

Από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος φαίνεται ότι οι εκροές των καταθέσεων, οι οποίες εντάθηκαν περί τα τέλη Ιουνίου, δεν κατευθύνθηκαν προς το εξωτερικό, αλλά τα χρήματα παρέμειναν στο εσωτερικό της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, μέσα σε έναν μήνα δηλαδή, η αξία των μετρητών που διατηρούσαν οι πολίτες αυξήθηκε κατά περίπου 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον ELA αυξήθηκε στο τέλος Ιουνίου στα 126,5 δισ. ευρώ από 116,4 που ήταν στο τέλος Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ανήλθε στα 86,7 δισ. ευρώ από 77,6 δισ. ευρώ τον Μάιο, ενώ η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ διαμορφώθηκε για το ίδιο διάστημα στα 39,8 δισ. ευρώ από 38,8 δισ. ευρώ, αντιστοίχως.

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *