ροή ειδήσεων

Πως θα αποφύγετε τα ακάρεα του κρεβατιού τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες


Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας που επικρατούν... το καλοκαίρι ευνοούν την ανάπτυξη των ακάρεων στα κρεβάτια μας.


Η νυχτερινή εφίδρωση εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, αφού τα ακάρεα αγαπούν το υγρό περιβάλλον. Επίσης, τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει το δέρμα μας ενώ κοιμόμαστε.

Τα ακάρεα δεν είναι από μόνα τους βλαβερά και δεν μεταδίδουν ασθένειες, όμως όπως αναφέρει το onmed, τα περιττώματά τους ευθύνονται για δεκάδες περιστατικά αλλεργίας και συμπτώματα όπως η ο βήχας και η ξηροφθαλμία.

Η Σκωτσέζα Άγκι ΜακΚένζι, ειδική σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής του σπιτιού και γνωστή στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχει παρουσιάσει, συμβουλεύει τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε την κρεβατοκάμαρα καθαρή και απαλλαγμένη από ακάρεα και το καλοκαίρι.

1. Μην στρώνετε το κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνάτε. Ανοίξτε τα παράθυρα του δωματίου και αφήστε να αεριστούν τα σκεπάσματα, το στρώμα και τα μαξιλάρια.

2. Αλλάζετε τα σεντόνια κάθε εβδομάδα.

3. Καθαρίζετε τακτικά το στρώμα με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας και αφήνετέ το για λίγο στον ήλιο.

4. Μην τρώτε ποτέ στο κρεβάτι, καθώς τα ψίχουλα προσελκύουν κάθε είδους μικροοργανισμούς ή μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα στο κρεβάτι.

5. Πλένετε τα μαξιλάρια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίστε να τα αφήσετε στον ήλιο να στεγνώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα και να μην διευκολύνεται η εξάπλωση των ακάρεων λόγω της υγρασίας.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *