ροή ειδήσεων

Μυστηριώδης υποβρύχια μάζα στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών [ΒΙΝΤΕΟ]


Μία αινιγματική και πολύ μεγάλων διαστάσεων διάφανη μάζα βρέθηκε από δύτες.... στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, προκαλώντας ερωτηματικά σε ειδικούς από όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Russia Today και του Deep Sea News, το αντικείμενο, πλάτους...


τεσσάρων μέτρων, βρέθηκε από δύο δύτες που κολυμπούσαν στα ανοιχτά μικρής τουρκικής πόλης στις 9 Ιουλίου. Το σφαιροειδές αντικείμενο βρισκόταν 22 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ήταν ζελατινοειδές και «πολύ μαλακό», όπως είπε ο Λούτφου Τανριοβέρ, ένας από τους δύτες (με έδρα στην Κωνσταντινούπολη), που κατέγραψε επίσης και το φαινόμενο σε βίντεο.

Περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι αν και η μάζα φαίνεται εντελώς διάφανη, υπάρχουν μικρές λευκές «κουκκίδες» μέσα της. Όπως είπαν στο Deep Sea News οι δύτες, η αίσθηση που είχαν ήταν κάτι ανάμεσα σε θαύμα και σε εφιάλτη.

Ο Τανριοβέρ ανέβασε το βίντεο στο Ίντερνετ ελπίζοντας να βρει εξήγηση- και ο Dr. Μάικλ Βεκιόνε, του Smithsonian Museum of Natural History, παρουσίασε μια πιθανή εξήγηση: ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μια μεγάλη μάζα αυγών καλαμαριών- ίσως η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ.

Όσον αφορά στο καλαμάρι που θα μπορούσε να παράξει κάτι τέτοιο, κατά τον Βεκιόνε μάλλον πρόκειται για ένα κοινό τοπικό είδος, Ommastrephes bartramii που μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι και 1,5 μέτρου, ενώ τα πλοκάμια του είναι εξοπλισμένα και με μικρά δόντια. Ωστόσο, ουδείς έχει δει ένα τέτοιο καλαμάρι να αφήνει αυγά.

Αντίστοιχη μάζα είχε αναφερθεί μόνο άλλη μια φορά, το 2008, στον Κόλπο της Καλιφόρνια, και περιείχε 600.000 με δύο εκατ. αυγά. Ωστόσο, τότε ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα, εξυπνότερα και πιο επικίνδυνα είδη καλαμαριών, το Humboldt. Είχε βρεθεί από την Dr. Ντάνα Στάαφ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *