ροή ειδήσεων

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της αϋπνίας στη λήψη αποφάσεων


«Ελλάδα και οι πιστωτές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία μετά από ολονύχτιες συνομιλίες,... αλλά μπορούμε να...εμπιστευθούμε τις αποφάσεις από πολιτικούς όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου;», διερωτάται ο Guardian και απευθύνθηκε στον γιατρό Michael Chee του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σιγκαπούρης, εξειδικευμένο σε θέμα νευροψυχολογίας, ο οποίος χαρακτήρισε την 17ωρη συνεδρίαση «μαρτύριο».

«Είναι ένας φρικτός τρόπος να παίρνεις αποφάσεις», είπε αναφερόμενος σε φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ που δείχνει να κλείνει τα μάτια από την κούραση.

«Όταν υπάρχει στέρηση ύπνου, η ικανότητα να επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες πέφτει, η ικανότητα να ασχοληθείτε με απόσπαση της προσοχής είναι μειωμένη, και η βραχυπρόθεσμη μνήμη μειώνεται», λέει.

«Η παρατεταμένη στέρηση ύπνου είναι μια ιδιαίτερα ύπουλη μορφή βασανιστηρίων, διότι προσβάλλει τις βαθιές βιολογικές λειτουργίες στον πυρήνα της ψυχικής και σωματικής υγείας του ατόμου», σύμφωνα με την Kelly Bulkeley διευθύντρια της βάσης δεδομένων ύπνου και ονείρων. Γράφοντας στο Psychology Today, είπε ότι οι χειρότερες επιδράσεις είναι, μεταξύ άλλων, ο αποπροσανατολισμός, η απάθεια και οι οπτικές λανθασμένες αντιλήψεις. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *