ροή ειδήσεων

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΦΕΤΟΣ...


Προειδοποιούν οι επιστήμονες ότι οι Χειμώνες που θα περνάμε στο...
βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας, θα είναι αρκετά ψυχρότερο απ' ότι τα τελευταία έτη και αυτό επισημαίνουν συμβαίνει εξαιτίας όχι τόσο της κλιματικής αλλαγής αλλά εξαιτίας των φυσικών αλλαγών που περνάει εδώ και εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης μας.

Παίζουν πολλά ρόλο το στο γεγονός πως κάθε χειμώνας είναι και διαφορετικός, όπως οι άνεμοι που ουσιαστικά αυτοί καθορίζουν το πόσο κρύο θα κατέβει ή όχι από τον βόρειο πόλο της γης σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη, καθώς και Ρωσία.

Επιστήμονες της Ρωσίας, επισημαίνουν εδώ και 3 χρόνια, πως από το 2014-2015 και μετά, οι Χειμώνας που θα βιώνουμε θα είναι αρκετά πιο ψυχροί από ότι τους θυμόμαστε τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, ωστόσο κάτι τέτοιο όπως αναφέρουν δεν θα επηρεάσει άλλες εποχές όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι, αλλά ίσως να επηρεάσει την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και έτσι να γίνεται παιχνίδι ουσιαστικά με 2 εποχές, τον Χειμώνα που θα έχουμε πολύ κρύο, χιόνια και βροχές και το καλοκαίρι που θα έχουμε πολύ ζέστη και κάποιες καταιγίδες.

Είναι όντως κάτι που το παρατηρούμε τα τελευταία έτη, μιας και δεν βιώνουμε το Φθινόπωρο και την Άνοιξη με διάρκεια όπως παλιά, αλλά μεταβαίνουμε από τον Χειμώνας στο Καλοκαίρι και από το Καλοκαίρι στον Χειμώνα, με έναν τρόπο πολύ γρήγορο που μας δίνει την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν έχουμε Άνοιξη και Φθινόπωρο. Είναι κάτι που το έχετε παρατηρήσει αρκετοί τα τελευταία 2-3 κυρίως χρόνια.

Για να καταλήξουμε όμως στο τέλος αυτού του άρθρου μας που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και είναι θα λέγαμε αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους από τους αναγνώστες μας. Αφορά το πως θα κυλίσει ο φετινός χειμώνας σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εξαρχής φαίνεται πως ο Δεκέμβριος και ο Φεβρουάριος, θα είναι οι πιο ''δυνατοί'' μήνες του ερχόμενου Χειμώνα, δίνοντας το περισσότερο κρύο, τα περισσότερα χιόνια αλλά και τις περισσότερες βροχοπτώσεις. Ο Ιανουάριος θα είναι ένας μήνας με πολλές αλλαγές και σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες. Φυσικά και δεν ξέρουμε το που θα χιονίσει αλλά αναφερόμαστε γενικότερα για τη χώρα μας.

Η παραπάνω πρόβλεψή μας, βασίζεται μόνο σε προγνωστικά στοιχεία που αποκομίσαμε από όλα τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού που δείχνουν την μακροπρόθεσμη πορεία του καιρού στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Η δουλειά μας ήταν απλά να σας μεταφέρουμε με έναν απλό τρόπο αυτά που δείχνουν χωρίς ωστόσο να θέλουμε να είμαστε απόλυτοι με αυτή μας τη πρόβλεψη, τονίζοντας σας, ότι υπάρχουν και πιθανότητες λάθους από το τι θα συμβεί τον ερχόμενο Χειμώνα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *