ροή ειδήσεων

Τραγικό τέλος για Ελληνίδα ερευνήτρια


Τραγικό τέλος είχε η Ελληνίδα ερευνήτρια Ζωολογίας, Δρ Μαργαρίτα Μεταλληνού,... όταν ποδοπατήθηκε από... εξαγριωμένο ελέφαντα στη διάρκεια έρευνας πεδίου στη Ζάμπια.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουλίου, όταν η άτυχη 29χρονη βρισκόταν στο Εθνικό Πάρκο του Καφούε με δύο συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο Βιλανόβα της Πενσιλβάνια.

Η αδικοχαμένη κοπέλα είδε τον αρσενικό ελέφαντα να πλησιάζει και πρόλαβε να προειδοποιήσει και να σώσει τους συναδέλφους της, ωστόσο η ίδια δεν τα κατάφερε.

Ένας από τους συνεργάτες της, ο 24χρονος Τζέφρι Ουέινελ, περιέγραψε στην αστυνομία το περιστατικό, το οποίο πιθανώς συνδέεται με την επιθετικότητα που εκδηλώνουν οι αρσενικοί ελέφαντες κατά την περίοδο αναπαραγωγής.

Η Δρ Μεταλληνού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα, σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με διδακτορικό στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Βιολογίας της Βαρκελώνης (IBE). Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις της εστιάζονταν στα ερπετά της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

«Πάντα επεδείκνυε ενθουσιώδη συμπεριφορά απέναντι σε επιστημονικές προκλήσεις και καλλιεργούσε μια δημιουργική ατμόσφαιρα γύρω της», αναφέρει το IBE σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

Kontranews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *