ροή ειδήσεων

Ποια κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, μετά από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους



Δραστικές αλλαγές στη λειτουργία των αγορών και άνοιγμα επαγγελμάτων,...
περιλαμβάνει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, το οποίο συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους πιστωτές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ, τις άδειες των φαρμακείων, το καθεστώς πώλησης του γάλακτος και του άρτου, μέτρα για τις περιόδους των εκπτώσεων και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που είναι κρίσιμα από μακροοικονομικής άποψης (όπως οι θαλάσσιες μεταφορές).
Με το νομοσχέδιο «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» το οποίο υπερψήφισαν 251 βουλευτές, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει όλες τις εκκρεμείς προτάσεις της εργαλειοθήκης Νο 1 του ΟΟΣΑ, αρχίζοντας από τα τουριστικά λεωφορεία, τις άδειες φορτηγών, τον κώδικα συμπεριφοράς για τα παραδοσιακά τρόφιμα, τα δομικά υλικά, ενώ συμφωνεί να προχωρήσει και τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη No2 του ΟΟΣΑ για τον κλάδο των ποτών και των προϊόντων πετρελαίου.
Θετική είναι η κυβέρνηση και στην προώθηση του ανταγωνισμού, με την τεχνική υποστήριξη του ΟΟΣΑ, για το χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης η κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και συγκεκριμένα των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των αναλογιστών και των δικαστικών επιμελητών, ενώ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση των μη ανταποδοτικών τελών.
Τέλος προχωράει στη μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία έχει συνταχθεί με όσα έχουν συμφωνηθεί κατά καιρούς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με όσα προέβλεπαν στο παρελθόν προτάσεις τόσο της Παγκόσμιας Τράπεζας όσο του ΟΟΣΑ. Δηλαδή τάσσεται υπέρ μιας πιο ευέλικτης, άμεσης και εύκολης αδειοδότησης των επενδύσεων, της μείωσης της διοικητικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων αλλά και της χαλάρωσης των απαιτήσεων αδειοδότησης.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *