ροή ειδήσεων

Τέσσερις οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - συνελήφθη ο τούρκος διακινητής



Στη σύλληψη Τούρκου που φέρεται ως ο χειριστής-διακινητής της πλαστικής λέμβου... που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και βυθίστηκε την Τρίτη εντός τουρκικών χωρικών υδάτων κοντά στο Φαρμακονήσι προχώρησαν την Τετάρτη άντρες της Λιμενικής Αρχής Σάμου, που τον εντόπισαν στη βραχονησίδα Κουνέλι Αγαθονησίου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και προσάγεται εντός της ημέρας ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω.

Στο μεταξύ, στους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από το χθεσινό ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, καθώς το πρωί ανασύρθηκαν άλλες τρεις σοροί, δύο ανδρών και μίας γυναίκας. Μέχρι στιγμής οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 15, ενώ οι έρευνες του Λιμενικού αλλά και των τουρκικών Αρχών συνεχίζονται.

Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση από το τουρκικό Κέντρο Επιχειρήσεων, τελικά οι διασωθέντες από τουρκική ακταιωρό ανέρχονται σε 11 και όχι σε 13, όπως αρχικά είχε ενημερώσει.

Αλλους δύο διέσωσε πλωτό του ελληνικού Λιμενικού και έξι -μεταξύ των οποίων έγκυο και ανήλικο- Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, που τους μετέφερε χθες το μεσημέρι στη Σάμο. Εκεί οι τρεις παρελήφθησαν από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Αλλος ένας αλλοδαπός μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Στις έρευνες που συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων συμμετέχουν ναυαγοσωστικό, τρία περιπολικά σκάφη και αεροσκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο της Frontex, καθώς και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος, που είχε αποπλεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης από την περιοχή των Διδύμων Τουρκίας και βυθίστηκε 7 ναυτικά μίλια ανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, λόγω μηχανικής βλάβης και εισροής υδάτων, επέβαιναν 37-40 άτομα (από τα οποία διασώθηκαν τα 19 και ανασύρθηκαν νεκρά τα τέσσερα).

Στο μεταξύ, στους 527 έφτασαν το πρωί της Τετάρτης οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν σε ελληνικά νησιά κατά το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό διαχειρίστηκε 17 περιστατικά, στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονησίου και της Κω.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *