ροή ειδήσεων

Λαθρομετανάστες. Έρχεται …μία πόλη τον μήνα



Περισσότεροι από κάθε άλλη ημέρα κατά το φετινό καλοκαίρι είναι το τελευταίο ...

24ωρο οι λαθρομετανάστες που έφτασαν σε ελληνικά νησιά.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, από το πρωί της Πέμπτης έως και σήμερα, σε 17 διαφορετικά περιστατικά, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, αποβιβάστηκαν συνολικά 738 άτομα. Στο μεταξύ, σε 31.318 ανήλθαν τον περασμένο Ιούνιο οι λαθρομετανάστες που κατέφυγαν σε ελληνικό νησιωτικό έδαφος. Στο διάστημα αυτό το Λιμενικό διαχειρίστηκε 517 περιστατικά παράνομης εισόδου στη χώρα, συνέλαβε 26 διακινητές και κατέσχεσε 129 σκάφη. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2014, είχαν φτάσει στην Ελλάδα 2.783, σε 96 περιστατικά. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την καθημερινή άφιξη περίπου 1.000 λαθρομεταναστών στις ακτές της και κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει δράση προτού επιδεινωθεί περαιτέρω η ανθρωπιστική κατάσταση.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος δια θαλάσσης στην Ελλάδα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η UNHCR. Αυτοί προέρχονται, όπως επισημαίνει, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% από την Συρία και οι άλλοι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Ερυθραία και την Σομαλία. Οι τοπικές αρχές στα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου, όπου η κατάσταση είναι «ιδιαίτερα φρικτή», δεν μπορούν να χειριστούν την μαζική εισροή, σημείωσε ο Σπίντλερ από την Γενεύη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν τον δρόμο τους μέσω της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Ουγγαρίας αφού δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ελληνική αστυνομία. «Θα περιμέναμε από την ΕΕ να ενεργοποιήσει την επείγουσα απάντησή της επειδή η Ελλάδα είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περίπου 150.000 μετανάστες υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη δια θαλάσσης, οι περισσότεροι από τους οποίους στην Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/7/15 01:12

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, ΜΩΡΕ ΛΟΠΟΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ , ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ-ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/7/15 03:08

    Έρχονται από τόσο μακριά, κάνουν τόσες θυσίες, πληρώνουν τους πάντες και μόλις φθάσουν στη Ελλάδα , αρχίζει να πληρώνει αυτή , με τα έξοδα περισυλλογής τους ,με τα έξοδα διαμονής τους, με ότι συσυνεπάγε αυτό , και τα έξοδα αποστολής τους. Αναρωτιέμαι λοιπόν και λέω εάν κρατούσε το ελληνικό κράτος τον κάθε ένα από αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα τον κρατούσε για ένα μήνα να δουλέψει στα χωράφια της θα είχε αναπτύξει στην γεωργία ή όχι. Έκανα μια σκέψη για να μην είναι η Ελλάδα ήλθον είδων και απιλθων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/7/15 11:16

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ .ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΩ Η ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/7/15 12:18

    Kai sas rotao ego tora, oi ellines giati den doulevoun sta xorafeia san ergates kai na anaptixti i Ellada.......dikoi sas einai i hora....mipos einai katotero..gia pigaine se mia oikodomi...kala den yparxei afti tin stigmi...alla otan ypeirxe ...gia metra posoi einai oi ellines pou doulevoune...polla prepei na alaxoun etsi..den pathenei kat kaneis gia na kanei ergatikes doulies......oso gia tous latrometanastes...oloi paketo gia tin germania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/7/15 08:13

      ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑΝ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *