ροή ειδήσεων

Οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν λιγότερο λόγω... Ελλάδας



Παρά τις προσδοκίες για αύξηση του εισοδήματός τους -λόγω... των πρόσφατων φορολογικών ελαφρύνσεων- οι Αυστριακοί θέλουν να καταναλώνουν λιγότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GfK Austria...



Η τάση αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην... ελληνική κρίση και φαίνεται να επηρεάζει τους καταναλωτές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο δείκτης, που στη βάση δεδομένων της έρευνας μετρά την προσδοκία του πληθυσμού για ανάκαμψη, μειώθηκε στους 19,9 βαθμούς έναντι των 23,2 τον περασμένο Μάρτιο, ενώ πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στο 34,9, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πέραν της ελληνικής κρίσης που, ως αιτία μείωσης της καταναλωτικής διάθεσης, βρίσκεται στην πρώτη θέση, η κρίση στην Ουκρανία, η αυξανόμενη ανεργία και η στασιμότητα της οικονομίας στην Αυστρία, φέρονται επίσης να συμβάλουν στην ανασφάλεια των καταναλωτών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη διάρκεια των θερινών μηνών η καταναλωτική διάθεση θα μειωθεί περαιτέρω, και σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, οι οποίες φέρονται να είναι περισσότερο εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *