ροή ειδήσεων

Ξανανοίγουν τα συστήματα κρατήσεων για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες



Τουριστικά γραφεία θα λάβουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΙΑΤΑ...

Η Emirates και η Turkish Airlines ξανανοίγουν τα συστήματα πωλήσεων εισιτηρίων στους έλληνες τουριστικούς πράκτορες, έπειτα από την ψήφιση από την Βουλή των προαπαιτούμενων δράσεων για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας.

Παράλληλα, όμως, τουριστικά γραφεία θα αξιώσουν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), ζητώντας την ανάκληση απόφασης, βάσει της οποίας οι αεροπορικές εταιρίες μείωσαν την περίοδο εκκαθάρισης των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τις δύο σε μία εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση των Τουρκικών Αερογραμμών, αποκαθίσταται σταδιακά η έκδοση εισιτηρίων μέσω ελληνικών tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων. "Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα συνεργαστεί μαζί τους για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες". αναφέρει η εταιρία.

"Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη της Turkish Airlines στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, καθώς η ελληνική αγορά παραμένει βασική προτεραιότητα για την εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα η Turkish Airlines θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, ενώ, παράλληλα, μέσα από τα πρόσφατα αυξημένα δρομολόγιά της προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η εταιρεία θα συνεχίσει να μεταφέρει επισκέπτες στην Ελλάδα από 276 προορισμούς σε 110 χώρες" αναφέρει.

Παράλληλα, την έκδοση εισιτηρίων μέσω των τουριστικών πρακτόρων επιτρέπει εκ νέου η Emirates, η οποία είχε αφαιρέσει από τα τουριστικά γραφεία το συγκεκριμένο δικαίωμα λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι δεδομένων των μεγεθών των δύο εταιριών, αλλά και της ψήφισης των πρώτων μέτρων από τη Βουλή, θα ακολουθήσει ένα θετικό φαινόμενο "ντόμινο", καθώς όλο και περισσότερες αεροπορικές ετοιμάζονται να ανοίξουν εκ νέου τα συστήματά τους στους έλληνες πράκτορες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όλο αυτό το διάστημα τα περισσότερα διαπιστευμένα στην ΙΑΤΑ τουριστικά πρακτορεία δεν σταμάτησαν να πωλούν εισιτήρια, καθώς μπορούσαν να τα προμηθεύονται είτε από συμβεβλημένα πρακτορεία του εξωτερικού είτε από θυγατρικές τους στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος", τουριστικοί πράκτορες ετοιμάζονται να ζητήσουν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της ΙΑΤΑ, με στόχο την ανατροπή της απόφασης των αεροπορικών εταιριών να μειωθεί η περίοδος εκκαθάρισης των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τις δύο εβδομάδες, στη μία εβδομάδα.

Μάλιστα, στην προσφυγή θα χρησιμοποιηθούν δύο επιχειρήματα. Το πρώτο ότι αυτή η απόφαση εν μέσω της τουριστικής σεζόν πλήττει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα. Και το δεύτερο ότι παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες, με το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς της κίνησης των κεφαλαίων, οι αεροπορικές έχουν ήδη εισπράξει το 95% των πωλήσεων εισιτηρίων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *