ροή ειδήσεων

«Ματώνουν» οι επιχειρήσεις παρά τις εκπτώσεις



Πτώση του τζίρου έως και κατά 70% σε σχέση με πέρυσι...

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, προειδοποιώντας ότι αν και η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η κίνηση στην αγορά και τα έσοδα των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων, είναι μειωμένα σε ποσοστά έως 70%.

Η πτώση του τζίρου έχει πλήξει σε ποσοστά: 40% την Αθήνα, 50 - 70% την Ρόδο, 60% Πειραιά - Θεσσαλονίκη, 60 - 70% τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου Νίκο Μπόνη, παρατηρείται το φαινόμενο οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να κρατούν μετρητά αλλά να μην τα ξοδεύουν φοβούμενοι ότι αν υπάρξει πρόβλημα στα ΑΤΜ δεν θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Έτσι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αγορές περιορίζονται και γίνονται μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στη χώρα μας.

Μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού διαπιστώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου Βασίλης Παγώνης κατήγγειλε ότι το "all inclusive" επεκτείνεται και εκτός των πελατών των ξενοδοχείων καθώς τα "βραχιολάκια" για ημερήσια πρόσβαση στις υπηρεσίες τους πωλούνται στις... παραλίες έναντι 5 - 10 ευρώ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *