ροή ειδήσεων

Ερευνα για αγνοούμενους ανοιχτά του Φαρμακονησίου




Σε κάθε περίπτωση, το κύμα μεταναστών προς τη χώρα μας συνεχίζεται με υψηλούς ρυθμούς...


Συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα η επιχείρηση διάσωσης προσφύγων, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που κατευθυνόταν από την Τουρκία προς την Ελλάδα και ναυάγησε νωρίς χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής και με βάση μαρτυρίες των μεταναστών, στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 37-40 άνθρωποι, εκ των οποίων έχει ανασυρθεί μία σορός, ενώ έχουν διασωθεί 21 (13 από τις τουρκικές αρχές και 8 από τις ελληνικές), ενώ αγνοούνται επιπλέον 15-18 επιβαίνοντες. Οι διασωθέντες από την ελληνική πλευρά έχουν ήδη μεταφερθεί στη Σάμο.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν από νωρίς χθες το μεσημέρι ένα ελικόπτερο τύπου Σούπερ Πούμα, ναυαγοσωστικό, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο πλωτά του Λιμενικού. Πάντως, η σχετική επιχείρηση είναι διαιρεμένη, καθώς οι τουρκικές αρχές επιχειρούν από τη δική τους πλευρά και οι ελληνικές αρχές από την πλευρά των ελληνικών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει γενική δυσπραγία.

Σε κάθε περίπτωση, το κύμα μεταναστών προς τη χώρα μας συνεχίζεται με υψηλούς ρυθμούς. Από το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής έως την Τρίτη το πρωί, υπολογίζεται ότι έχουν διασωθεί από το Λιμενικό 1.247 μετανάστες, με βάση πάνω από 20 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και συγκεκριμένα σε Χίο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο και Κω. Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν διασώσεις 30 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Σαμοθράκη, 132 μεταναστών στη Λέσβο και 55 μεταναστών στην Κω.

Πηγή: kathimerini.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *