ροή ειδήσεων

Καύσωνας για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα - Ποια θα είναι η χειρότερη ημέρα



Αυτή την εβδομάδα αναμένεται το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα μας....


Όπως εξηγεί στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αν και αυστηρός ορισμός ενός επεισοδίου καύσωνα δεν υπάρχει, εντούτοις όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 37 βαθμούς σε εκτεταμένη περιοχή της χώρας μας τουλάχιστον για τρεις ημέρες, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε συνθήκες καύσωνα.
Και πραγματικά από τη Δευτέρα το θερμόμετρο θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, καθώς θερμές αέριες μάζες εγκαθίστανται στην περιοχή μας.
Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Τετάρτη.
Το θερμόμετρο σε Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα ξεπεράσει (για πρώτη φορά φέτος) τους 40 βαθμούς Κελσίου, τοπικά προβλέπεται να φτάσει και τους 42 βαθμούς.
Έξοδος από τον καύσωνα δεν αναμένεται νωρίτερα από την Παρασκευή. Κάτω από τους 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά αναμένεται να πέσει το θερμόμετρο το Σάββατο.
Στην Αθήνα, όπου πάντως μέχρι τώρα το θερμόμετρο δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα τους 37 βαθμούς, την Τετάρτη στο κέντρο της πόλης ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς. Πολλή ζέστη και την Πέμπτη.
Δεν θα πρόκειται για ακραίες θερμοκρασίες, αλλά για μια τυπική ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού, αναφέρει ο Π. Γιαννόπουλος. Εξάλλου τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο δύο καλοκαίρια δεν είχαμε ούτε ένα επεισόδιο καύσωνα.
Πάντως, σήμερα Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μάλιστα τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι ασθενείς δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς με ηλιοφάνεια και στις δύο πόλεις.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *