ροή ειδήσεων

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Όλες οι αλλαγές στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις Τράπεζες!



Προτεραιότητα αποτελεί για το οικονομικό επιτελείο, η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος...
στην ομαλότητα και την γρήγορη επιστροφή της αγοράς σε λογικούς ρυθμούς. ...

Σύμφωνα με έμπειρους Οικονομολόγους, οι απώλειες της ελληνικής Οικονομίας το τελευταίο διάστημα της τραπεζικής αργίας και των Capital Controls(περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων) ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ και στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν μήνες πριν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους περιορισμούς.

Στο υπουργείο Οικονομικών, μέρα με την μέρα, βγάζουν νέες αποφάσεις που επιλύουν μικρά και μεγάλα προβλήματα. Για το θέμα, έκανε δήλωση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κροκίδης επικαλούμενος ενημέρωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία υπάρχει πλεόνασμα από τον μηχανισμό του ELA. Σε δέκα ημέρες θα επανεξεταστούν τα όρια ανάληψης από τις τράπεζες. Ο κ. Κροκίδης ανέφερε πως η ΕΣΕΕ ήδη ζήτησε την αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών από τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα 1.250 ευρώ εβδομαδιαίως ή ακόμα και στα 5.000 ευρώ το μήνα.

Η νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Φράγκου, αποσαφηνίσει ορισμένες από τις δυνατότητες των ειδικών υποεπιτροπών που λειτουργούν σε κάθε εμπορική τράπεζα, σύμφωνα με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με την νέα απόφαση, οι τράπεζες θα πρέπει να εξετάζουν αιτήματα σχετικά με:
-Την εκτέλεση των πληρωμών έναντι παραστατικών (όπως τιμολόγια, , φορτωτικές, κ.α.)
-Το άνοιγμα νέων ενέγγυων πιστώσεων και των πιστώσεων σε αναμονή
-Την έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, το ημερήσιο εγκριτικό όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών για κάθε Π.Ι. ανά εργάσιμη ημέρα ορίζεται:
Από 0 έως 100.000 ευρώ ανά πελάτη (με μια ή περισσότερες ημερήσιες συναλλαγές), εντός του ορίου ποσού που καθορίζεται και ανακοινώνεται από την Επιτροπή σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.
-Το μηνιαίο όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών ανά πελάτη για κάθε τράπεζα δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέση μηνιαία αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων και πρώτων και βοηθητικών υλών κατά την προηγούμενη χρήση, μέσω του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος.
Ο έλεγχος για τη συνδρομή της ως άνω προϋπόθεσης γίνεται από την τράπεζα, η οποία ζητά κάθε αναγκαίο παραστατικό και έγγραφο από τον πελάτη.
Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση πελατών φυσικών προσώπων, οι οποίοι αιτούνται εκτέλεση πληρωμών προς το εξωτερικό ή αναλήψεις μετρητών, επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση ικανοποίηση των αιτημάτων α) πασχόντων από σοβαρά προβλήματα υγείας και β) για εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων. Το μηνιαίο όριο διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο (με μία ή περισσότερες συναλλαγές).
Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες, να αποστέλλουν σε καθημερινή βάση, στην αρμόδια επιτροπή, τους αναλυτικούς πίνακες με τις εγκρίσεις της προηγούμενης ημέρας, καθώς και όσες μεταφορές κεφαλαίων εκτελέσθηκαν στο εξωτερικό, κατόπιν έγκρισης της Ειδικής Υποεπιτροπής.
Οι ως άνω πίνακες περιλαμβάνουν κατ' ελάχιστον τις ακόλουθες πληροφορίες:

- Ημ/νία υποβολής αιτήματος,
- επωνυμία πελάτη/εντολέα,
- ποσό,
- νόμισμα,
- επωνυμία προμηθευτή/ δικαιούχου,
- είδος συναλλαγής,
- αιτιολογία και προϊόν εισαγωγής (εφόσον συντρέχει περίπτωση),
- είδος παραστατικού (τιμολόγιο, pro forma, cash on delivery/ COD, κ.λπ.),
- ημερομηνία λήξης τιμολογίου,
- ημερομηνία εκτέλεσης εντολής μεταφοράς κεφαλαίων



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *