ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα στον διεθνή Τύπο



Το «Όχι», η κρίσιμη επόμενη ημέρα και η παραίτηση Βαρουφάκη...

Η Ελλάδα κυριαρχεί σήμερα στον διεθνή Τύπο, μετά το συντριπτικό «Όχι» των Ελλήνων στην πρόταση των Θεσμών. Τα ξένα ΜΜΕ φιλοξενούν αναλύσεις για το αποτέλεσμα αλλά και την κρίσιμη επόμενη ημέρα που περιμένει τη χώρα.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι «έκαναν μια γενναία επιλογή» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στην ηλεκτρονική σελίδα του βρετανικού BBC, παραπέμποντας στη χθεσινοβραδινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Χιλιάδες Έλληνες γιόρτασαν στους δρόμους της Αθήνας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ωστόσο οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. προειδοποίησαν ότι μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την ευρωζώνη. Αναφορά γίνεται και στην ανακοίνωση της παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη.



Με αναλυτική, λεπτό προς λεπτό ροή όλων των εξελίξεων αναφορικά με την Ελλάδα, ο επίσης βρετανικός Guardian αναφέρεται στην ιστοσελίδα στην παραίτηση Βαρουφάκη, ενώ ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σημειώνει πως «Οι έλληνες ψηφοφόροι αψηφούν την Ευρώπη» με μια ψήφο κατά της περαιτέρω λιτότητας. Αναφορά γίνεται και στην παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ.



«Η Ευρώπη σε αναταραχή καθώς η Ελλάδα πλησιάζει την έξοδο» είναι ο τίτλος τηςDaily Telegraph, που χαρακτηρίζει το «Όχι» ψήφο έκπληξη.



Για το Reuters, «Οι Έλληνες γιορτάζουν το "Όχι" παρά την αβεβαιότητα που βρίσκεται μπροστά τους». Έχοντας απορρίψει τους όρους της οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα ξυπνά σε ένα αβέβαιο μέλλον τη Δευτέρα, σημειώνει το πρακτορείο.



«Η Ελλάδα ρισκάρει να πληρώσει υψηλό τίμημα για το Όχι», γράφουν οι New York Times, παρατηρώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να συναντήσει δυσκολία στο να πετύχει μια νέα συμφωνία γρήγορα με τους ευρωπαίους πιστωτές.



Η παραίτηση Βαρουφάκη «κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα» είναι το πρώτο θέμα της γαλλικής Le Monde.



newsbeast

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *