ροή ειδήσεων

Το Conde Nast Traveller εξηγεί στους ξένους γιατί πρέπει να έρθουν φέτος για διακοπές στην Ελλάδα



Η ΧΩΡΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ...


Το διάσημο αμερικανικό ταξιδιωτικό site Conde Nast Traveller καλεί τους αναγνώστες του να επισκεφθούν για τις διακοπές τους οπωσδήποτε την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Ο Μαρκ Ελγουντ στο άρθρο του με τίτλο «Γιατί ταξιδεύουμε και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα» αναφέρει πως «αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ είναι τα δολάρια των τουριστών, για αυτό λοιπόν μην ακυρώσετε το ταξίδι σας, αλλά ακολουθείστε μερικά tips για να ταξιδέψετε υπεύθυνα αυτό το καλοκαίρι».

Ο ίδιος αναφέρει πως φέτος έχει επιλέξει να περάσει στην Ελλάδα δύο υπέροχες εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα θα την περάσει εν πλω, κάνοντας κρουαζιέρα σε Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο, ενώ η δεύτερη θα είναι αφιερωμένη στη χαλάρωση που προσφέρουν τα Κουφονήσια.

Αν και δηλώνει πως ανυπομονεί γι' αυτό το ταξίδι, κατανοεί τις ανησυχίες κάποιων συμπατριωτών του Βρετανών, αλλά και Αμερικανών φίλων του για το να επιλέξουν για τις «διακοπές τους ένα μέρος τόσο ταραγμένο όσο η Ελλάδα». «Ομως», προσθέτει, «παρά τις φωτογραφίες που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τις ουρές στα άδεια ΑΤΜ και τα πλακάτ του “Οχι”, οι φίλοι μου στην Αθήνα μου λένε ότι η ζωή κυλά παράξενα φυσιολογικά και χωρίς αμφιβολία, το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά, τα οποία φαίνονται να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα».


Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε την Ελλάδα είναι να την επισκεφθούμε για διακοπές και να ρίξουμε ζεστό χρήμα στην οικονομία

Ο travel editor δηλώνει «αποφασισμένος» να συνεχίσει το ταξίδι του και ξεκαθαρίζει με μία δόση βρετανικού φλεγματικού χιούμορ πως ο λόγος που το κάνει δεν είναι «η αμετανόητη αγάπη του για τη φέτα», αλλά για το γεγονός ότι «όταν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί υποφέρουν από τέτοια πισωγυρίσματα, ο καλύτερος τρόπος για να τους βοηθήσουμε δεν είναι απλά να αγωνιούμε ή να κάνουμε δωρεές σε φιλανθρωπίες, είναι να κλείσουμε ένα ταξίδι εκεί, ώστε να ρίξουμε λεφτά στην οικονομία».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του Conde Nast Traveller προειδοποιεί τους τουρίστες πως αν φέτος γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φέρουν μες στο καλοκαίρι «τον οικονομικό χειμώνα που ήδη ζει η χώρα».

Η Ελλάδα μοιάζει με την Ταϊλάνδη του 2004 μετά το τσουνάμι

Ο ίδιος παρομοιάζει την Ελλάδα με την Ταϊλάνδη του 2004, όταν χτυπημένη από το τσουνάμι, τα μίντια ειρωνεύονταν και κατέκριναν τους τουρίστες που παρέμειναν στην περιοχή, αλλά όσοι παρέμειναν στην πραγματικότητα συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανοικοδόμηση της χώρας, ξοδεύοντας λεφτά στην καταρρακωμένη χώρα.

Βέβαια, ξεκαθαρίζει ο αρθρογράφος του Conde Nast Traveller προς τους Αμερικανούς αναγνώστες του πως «το να κλείσετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι δεν είναι μόνο μια κίνηση καλής θέλησης. Το 2015 είναι η κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε την Ευρώπη, καθώς προβλέπεται ότι το ευρώ θα φτάσει την ισοτιμία με το δολάριο για πρώτη φορά. Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα έχει σπρώξει τις τιμές των ξενοδοχείων σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα, ενώ και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει δραματικά τις τιμές των εισιτηρίων προς τα νησιά».


Σε κάθε περίπτωση πάντα υπάρχει η φέτα και ο καυτός ελληνικός ήλιος

Οσον αφορά στο πώς οι τουρίστες θα μπορέσουν να κινηθούν οικονομικά, ο Ελγουντ δίνει κάποια tips, όπως να φέρουν μαζί τους μετρητά και σε δολάρια και σε ευρώ. Ωστόσο, εξηγεί πως πέραν των πρακτικών συμβουλών η μεγαλύτερη όλων για ένα υπέροχο ταξίδι στην Ελλάδα είναι η στάση των τουριστών απέναντι στη χώρα. Να μην είναι προκατειλημμένοι και φυσικά να απολαύσουν τη φέτα κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο.


iefimerida.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *