ροή ειδήσεων

FT: Αρνούνται τις πιστωτικές των τουριστών και ζητούν μετρητά



ΠΕΛΑΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξαφνικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Δεν μπορούσαν να βγάλουν χρήματα», ανέφερε στην βρετανική οικονομική εφημερίδα ξενοδόχος από την Αίγινα, σκιαγραφώντας την ραγδαία ανακοπή της ανοδικής τάσης του ελληνικού τουρισμού την επομένη των capital controls.

Η Γκάμπι Μπράουν είναι ιδιοκτήτρια του ομώνυμου ξενοδοχείου στο νησί του Αργοσαρωνικού και όπως είπε στους FT έδειξε την απαιτούμενη κατανόηση: «τους είπα: δώστε μου το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σας. Και κάποια στιγμή θα μας πληρώσετε».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, το 2014 και παρά την κρίση οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 21% σε πάνω από 24 εκατ. τουρίστες. Φέτος, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ περίμεναν αντίστοιχη μεγέθυνση. Οι προοπτικές αυτές ωστόσο αναστράφηκαν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο.

«Επί του παρόντος η κατάσταση είναι πολύ κακή ... δεν έχουμε σχεδόν κανέναν πελάτη - μόλις δύο ξένους τουρίστες στο ξενοδοχείο» λέει η κ.Μπράουν, που σημειώνει ότι ήδη αναγκάστηκε να μειώσει άμεσα το προσωπικό της.

Η ανάγκη για «ρευστό» μάλιστα οδηγεί και σε αλλαγές του τρόπου με τον οποίο υποδέχονται οι επαγγελματίες τους τουρίστες. Ο Σουηδός Τόρμπιορν Μπάιντινγκ, που κάνει διακοπές στην Αίγινα με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, ανέφερε ότι εστιατόρια σταμάτησαν να δέχονται πιστωτικές και ζητούσαν επίμονα πληρωμή σε χαρτονομίσματα.

Με τον Ιούλιο και την περίοδο αιχμής να έχει μπει για τα καλά, όπως λέει η εφημερίδα, καθίζηση της τάξης του 30% με 40% έχουν υποστεί και οι κρατήσεις σε περιηγήσεις των ελληνικών νησιών, ενώ και ο προγραμματισμός δρομολογίων αλλάζει για να εξοικονομηθούν καύσιμα.

Σημειώνει μάλιστα ότι οι ζημιές ειδικά για τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος, φαίνονται δεδομένες ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *