ροή ειδήσεων

ΤΡΕΜΟΥΝ το GREXIT !! Ο Ντ. Τουσκ μιλάει ΤΩΡΑ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους!


Αίσθηση προκαλούν οι σημερινές δηλώσεις ...του προέδρου του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που πάντα απηχεί τις απόψεις της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς για πρώτη φορά κάνει λόγο για αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Παρότι η Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε το «κούρεμα» χρέους και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι αποκλείεται και οποιαδήποτε άλλη αναδιάρθρωση, που θα μείωνε την παρούσα αξία του χρέους, ο κ. Τουσκ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η συμφωνία που θα υπάρξει με την Αθήνα θα πρέπει να αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του χρέους.
«Μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες θα δούμε αν τα μέρη συγκλίνουν και χτίζουν αρκετή εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα αναλάβει τις δράσεις που χρειάζονται, ώστε η Ευρώπη να αναδιαρθρώσει το χρέος με ένα τρόπο που θα το καθιστά περισσότερο βιώσιμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι χθες τάχθηκαν με δηλώσεις τους υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έχουν ήδη ταχθεί με δηλώσεις τους υπέρ της αναδιάρθρωσης, χωρίς “κούρεμα” ονομαστικής αξίας, ενώ θεωρείται ότι και η ιταλική κυβέρνηση συντάσσεται με αυτή τη θέση.
Οι δηλώσεις Τουσκ, σύμφωνα με παρατηρητές των ευρωπαϊκών εξελίξεων, πιθανότατα αντανακλούν τη διαμόρφωση μιας πλειοψηφίας ηγετών στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *