ροή ειδήσεων

Guardian: Δέκα πράγματα που αδυνατούν να κάνουν πια οι Έλληνες



Η επιβολή capital cοntrols δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι αδυνατούν... να πληρώσουν από το ενοίκιο τους, μέχρι και να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια, γράφει η βρετανική εφημερίδα...


Οι δυσκολίες στην Ελλάδα αυξάνονται μέρα με τη μέρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η επιβολή capital cοntrols δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν από το ενοίκιο τους, μέχρι και να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια.

Σε δημοσίευμά της η Guardian, αναφέρεται σε δέκα πράγματα που μετά βίας μπορούν πλέον να κάνουν οι Έλληνες.

1. Μετρητά

Οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη περισσότερων από 60 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ μετά την επιβολή capital controls. Το ρευστό εξαντλείται, και οι ελλείψεις σε χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ, όπως και σε κέρματα του ενός ευρώ έχουν αρχίσει ήδη.

2. Πιστωτικές κάρτες

Τεχνικά, οι πιστωτικές κάρτες γίνονται ακόμη αποδεκτές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί καταστηματάρχες που αρνούνται τις πιστωτικές δέχονται μόνο ρευστό. Οι Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα στη χρήση των καρτών από τις ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλους λογαριασμούς.

3. Μεταφορές χρημάτων

Οι μεταφορές χρημάτων εκτός χώρας είναι απαγορευμένες, δίχως την έγκριση ειδικής επιτροπής και περιορίζονται στις εισαγωγές και στις πληρωμές για τους εξαγωγείς.

4. Εφαρμογές iPhone

Όσοι διαθέτουν iPhone αναφέρουν ότι έχει μπλοκαριστεί το «κατέβασμα» εφαρμογών. Άλλοι, που έχουν λογαριασμούς συνδρομής για να πληρώνουν στο iCloud παίρνουν μηνύματα όταν πρέπει να καταβληθεί η μηνιαία συνδρομή.

5. PayPal

Οι Έλληνες μπορούν να πάρουν πληρωμές μέσω Paypal, αλλά όχι να τις ξοδέψουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι έλεγχοι κεφαλαίων σημαίνει ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη η χρηματοδότηση των PayPal wallets από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

6. Διαδικτυακές αγορές

Περιορισμένη η δυνατότητα παραγγελίας αγαθών από ιστοσελίδες με έδρα εκτός Ελλάδος.

7. Αγορά και πώληση μετοχών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει κλειστό πάνω από μια εβδομάδα. Ακόμα και αν έχει προγραμματιστεί να ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη, η προοπτική φαντάζει απίθανη.

8. Καταβολή ενοικίου

Δυσκολίες εντοπίζονται και όσον αφορά την καταβολή ενοικίου και την εξόφληση λογαριασμών. Οι απευθείας πληρωμές με χρεωστική προφανώς έχουν επιβραδυνθεί και το e-banking ασφυκτιά.

9. Ελλείψεις προϊόντων

Οι Έλληνες καταναλωτές αποθηκεύουν βασικά προϊόντα- καφέ, όσπρια, ρύζι, μπαταρίες και σαπούνι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αβγά και το κρέας επίσης λιγοστεύουν.

10. Φάρμακα

Σχεδόν όλες οι προμήθειες ελληνικών φαρμάκων εισάγονται και οι ελλείψεις κάποιων βασικών ήδη έχουν διαπιστωθεί. Η Ελλάδα οφείλει σε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *