ροή ειδήσεων

Καταργείται η κάρτα SIM στα κινητά τηλέφωνα;



Μέχρι σήμερα ο συνηθισμένος τρόπος για να μπορέσει το κινητό να συνδεθεί...
με τον πάροχο, είναι η εισαγωγή της κάρτας SIM.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, Apple και Samsung σχεδιάζουν να το καταργήσουν αυτό στις μελλοντικές συσκευές τους.

Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι και οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται σε συζητήσεις με την GSMA για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών SIM.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει φυσική κάρτα SIM, αλλά ένα σύστημα που επιτρέπει στους κατόχους κινητών να κάνουν την μετάβαση μεταξύ παρόχων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν κάρτες.

Η τακτική αυτή δεν είναι καινούρια καθώς κάτι ανάλογο έκανε η Apple με το iPad το 2014, ενώ αρκετές ήταν οι φήμες που έλεγαν ότι και το iPhone 6s θα έρθει χωρίς φυσική κάρτα SIM.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, η ιδέα της χρήσης e-SIM μπορεί να ελευθερώσει περισσότερο χώρο για τους κατασκευαστές έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για διάφορες άλλες λειτουργίες.

Σύμφωνα όμως με την επικεφαλής της GSMΑ, Anne Bouverot, υπάρχουν ακόμη πολλά διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των παρόχων για να προχωρήσει η διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *