ροή ειδήσεων

Telegraph: Αυτά είναι τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά



Την λίστα με τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά προβάλλει, σε δημοσίευμά της,... η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ειδικότερα, η πλήρης λίστα με τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά είναι η εξής:

Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Ζάκυνθος, που διαθέτει τις καλύτερες παραλίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μία από τις πιο φωτογενείς παραλίες του νησιού θεωρείται το «Ναυάγιο», το οποίο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά με πλωτό μέσο, αλλά και οι παραλίες που ενδείκνυνται, είναι οι ακτές του βόρειου και δυτικού τμήματος του νησιού.

Την δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Κέρκυρα, η οποία φημίζεται για τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές. Το νησί εξακολουθεί να διαθέτει ειδυλλιακά και γαλήνια σημεία, αλλά και η φιλοξενία οικογενειών είναι εξαιρετική.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Δήλος, που είναι γνωστή για την καλύτερη ιστορία και τον πολιτισμό. Η Δήλος διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα της χρυσής Ελληνιστικής εποχής της κλασικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη μυθολογία. Δεν είναι δυνατή η διαμονή στο νησί, και οι επισκέπτες φτάνουν εδώ από τη γειτονική Μύκονο.

Ακολουθεί η Μύκονος η οποία διαθέτει τα καλύτερα, πιο στιλάτα μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Την πέμπτη θέση έχει η Κρήτη, η οποία είναι ευρέως γνωστή για το καλύτερο φαγητό. Το νησί, παράγει πολλά βρώσιμα προϊόντα, ακόμα και αβοκάντο και μπανάνες.

Εξίσου σημαντική θέση καταλαμβάνει και η Κεφαλονιά, η οποία παράγει το καλύτερο κρασί στην χώρα.

Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκονται τα Κουφονήσια, τα οποία είναι γνωστά για χαλάρωση και ησυχία, αλλά δεν υπάρχουν δρόμοι και τα αυτοκίνητα σπανίζουν, επομένως οι κάτοικοι, είτε περπατούν, είτε κάνουν ποδήλατο.

Στην όγδοη θέση είναι η Ύδρα, η οποία είναι ιδανική για τους λάτρεις της οικολογίας. Στο νησί δεν κυκλοφορούν οχήματα, εκτός από κάποια μικρά απορριματοφόρα και τα γαϊδουράκια, που κάνουν τις περισσότερες μεταφορές εμπορευμάτων.

Τη ένατη θέση κατέχει η Άνδρος, η οποία φημίζεται για την καλύτερη πεζοπορία. Η ορεινή πλευρά του νησιού διαθέτει όμορφα, παλαιά μονοπάτια από πέτρα για πεζοπορία.

Στην δέκατη θέση βρίσκεται η Σύμη, η οποία θεωρείται η πιο κατάλληλη για ζευγάρια. Το νησί περιλαμβάνει ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια στη χώρα, το οποίο είναι γεμάτο από σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις, μπαρ, ταβέρνες και σικ μπουτίκ, καθώς και μικρές παραλίες, που είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης.

Την ενδεκάτη θέση έχει η Σκύρος, που είναι το πιο απομακρυσμένο και παρθένο νησί των Σποράδων, αλλά είναι και ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Προτείνεται η παραλία Ατσίτσα, που διαθέτει δυνατότητες για δραστηριότητες, όπως η γιόγκα, η ιστιοπλοΐα, η ζωγραφική, το τραγούδι και ο χορός.

Στη δωδέκατη θέση είναι η Κάρπαθος, η οποία είναι γνωστή για την παραδοσιακή νησιωτική ζωή, καθώς αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία, όμορφες παραλίες και πεζοπορία, σε εντυπωσιακό σκηνικό και ιδιόμορφα χωριά.

Την δέκατη τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Σκόπελος, η οποία φημίζεται για τις καλύτερες βίλες και τα μοναστήρια.

Την δέκατη τέταρτη θέση έχει η Σαντορίνη, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την καλύτερη θέα που διαθέτει. Το νησί αυτό, θεωρείται ένα από τα θαύματα της Μεσογείου, καθώς συγκεντρώνει νιόπαντρα ζευγάρια, επιβάτες κρουαζιέρας και μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Στη λίστα αυτή συγκαταλέγεται και η Νίσυρος, η οποία έγινε γνωστή μέσα από την ταινία Τζέιμς Μπόντ «Moonraker».

Την δέκατη έκτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Λέσβος, Το νησί διαθέτει πληθώρα καλών παραλιών και εστιατορίων. Οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στη νότια ακτή και είναι η Σκάλα Ερεσού και τα Βατερά.

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνεται και η Ρόδος, η οποία φημίζεται για την καλύτερη νυχτερινή ζωή. Προτείνονται τα μπαρ γύρω από την πλατεία Αρίωνος και κατά μήκος της Μιλτιάδου.

Τις τελευταίες θέσεις στην λίστα έχουν η Λευκάδα, η οποία έχει τα καλύτερα θαλάσσια σπορ κυρίως στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Βασιλική και Νυδρί. Αλλά και η Πάτμος, που είναι γνωστή για την θρησκευτική της ιστορία, καθώς ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, συνέταξε την Αποκάλυψη στο νησί , λίγο μετά το 95 μ.Χ, σύμφωνα με την Αγία Γραφή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *