ροή ειδήσεων

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο ξενοδοχείο… με ανθρωποειδή ρομπότ! [video]



Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Ναγκασάκι, μέσα σε ένα θεματικό πάρκο... το Huis Ten Bosch που αναπαριστά μια τυπική ολλανδική πόλη...

Αποτελείται από 72 δωμάτια και διαθέτει 10 εξελιγμένα ρομποτοειδή που θα βρίσκονται στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ο επισκέπτης για να μπει στο δωμάτιο του περνάει από ένα scanner προσώπου χωρίς να χρειαστεί κάρτα πρόσβασης.

Τα ρομπότ έχουν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν ότι αναπνέουν, κουνούν τα βλέφαρα τους και ότι κοιτούν στα μάτια τους πελάτες. Ο δεινόσαυρος στη ρεσεψιόν κάνει τσεκ-ιν στους επισκέπτες που μιλούν μόνο Αγγλικά.

Τα ανθρωποειδή υποδέχονται τους υπόλοιπους επισκέπτες σε οποιαδήποτε γλώσσα μιλούν. Παρέχουν ακόμα υπηρεσίες room service, αφού οι πελάτες έχουν κάνει την παραγγελία τους μέσω tablet.

Κουβαλούν επίσης, βαλίτσες και καθαρίζουν τα δωμάτια. Η θερμοκρασία του δωματίου ρυθμίζεται από ένα ειδικό σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει τη θερμοκρασία του σώματος κι αναλόγως θα προσαρμόζεται.

Το κόστος διαμονής είναι 40 λίρες Αγγλίας το μονόκλινο και 50 το δίκλινο. Η εταιρεία Kokoro βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο σχέδιο, που μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία εκσυγχρονισμένων τεχνολογικών projects.

Βεβαίως η παρουσία του ανθρώπου είναι απαραίτητη γι’ αυτό και θα είναι αισθητή στους χώρους του ξενοδοχείου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία κι οργάνωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *