ροή ειδήσεων

Επέλαση Αράβων στη Σαντορίνη: Κάνουν γάμους χλιδής στο νησί - Οι τελετές των 200.000 ευρώ



Η Σαντορίνη είναι προσφιλής προορισμός για γάμους, όχι μόνο από Ελληνες...
αλλά και από ξένους, ενώ και αρκετοί Αραβες δαπανούν χιλιάδες ευρώ για να έχουν έναν γάμο α-λα ελληνικά.

Οπως εξηγεί μιλώντας στην Καθημερινή, η Ελληνο-ιταλίδα Φραντσέσκα Τσεμπέλη, που μαζί με τη Βελγίδα Σάρα Κάρπεντερ, έχουν την εταιρεία διοργάνωσης γάμων, «The diamond rock: «Οι Αραβες προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των αλλοδαπών που ονειρεύονται να παντρευτούν στο νησί. Εχουμε διοργανώσει την τελευταία διετία 15 αραβικούς γάμους».



Οσο για τους πελάτες, όπως διευκρινίζει «προέρχονται από τα Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Αίγυπτο, το Ντουμπάι και τον Λίβανο. Πολλοί εξ αυτών έχουν σπουδάσει στην Ευρώπη ή προχωρούν σε μεικτό γάμο».
Η Σαντορίνη είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων, όχι μόνο επειδή έχει χρησιμοποιηθεί ως φόντο σε αρκετές διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, όπως η Lara Croft, αλλά και γιατί κατατάσσεται στα κορυφαία νησιά διεθνώς.
Ενας από τους λόγους που οι Αραβες επιλέγουν τη Σαντορίνη, όπως εξηγεί η Τσεμπέλη, είναι ότι «εδώ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν πιο οικονομικό και πιο ιδιωτικό γάμο. Στην πατρίδα τους συνηθίζεται να καλούν πάνω από 1.000 άτομα, ειδικά οι εύπορες οικογένειες. Ομως στη Σαντορίνη το maximum των καλεσμένων είναι σύμφωνα τα 200 άτομα, που για αραβικά δεδομένα θεωρείται «κλειστός» γάμος. «Εχει τύχει να έρθει μόνον το ζευγάρι ή οι μελλόνυμφοι με τις οικογένειές τους» θυμάται η κ. Τσεμπέλη. Αυτό, βέβαια, δεν συνεπάγεται απαραίτητα μειωμένο κόστος, αφού οι επιλογές τους μπορεί να είναι οι ανώτατες ποιοτικά.
Σχετικά με τον στολισμό της εκκλησίας, η Τσεμπέλη εξηγεί στην Καθημερινή ότι οι Αραβες «έχουν αδυναμία στα λουλούδια και τα θέλουν παντού: στην ετοιμασία της νύφης, στη σουίτα του ζεύγους, στα τραπέζια της δεξίωσης και συχνά τα λουλούδια εκτός εποχής παραγγέλνονται από την Ολλανδία. Συνολικά, οι αραβικοί γάμοι ξεκινούν από 30.000 και φτάνοντας έως τις 200.000 ευρώ. Δεν είναι, πάντως, απαιτητικοί πελάτες, τους αρέσουν οι ιδέες μας και στο τέλος γινόμαστε φίλοι».



Το ζεύγος φτάνει λίγες μέρες πριν από την τελετή και μένει στο νησί και για μήνα του μέλιτος. Η έννοια των μελλόνυμφων αφορά την άριστη διεξαγωγή της δεξίωσης. Ο χορός και το τραγούδι συχνά φτάνει μέχρι πρωίας, «περισσότερο γλεντούν οι Λιβανέζοι, που είναι έξω καρδιά και μοιάζουν πολύ με εμάς. Μπορεί η δεξίωση να ξεκινάει με το καθιερωμένο βαλς, αλλά όσο ανάβει το κέφι οι επιλογές είναι καθαρά αραβικές, γι’αυτό φέρνουν τον δικό τους dj» εξηγεί και προσθέτει ότι «το φαγητό των γάμων αποτελεί επίσης προτεραιότητα, γι΄αυτό και μένουν ενθουσιασμένοι από τα ελληνικά πιάτα, εκ των οποίων, πολλά, τους είναι οικεία».
Μάλιστα συχνά, προτού γυρίσουν στην πατρίδα τους, αρκετοί Αραβες αναζητούν να αγοράσουν κάποιο οικόπεδο ή βίλα στο νησί.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *