ροή ειδήσεων

ΑΦΜ και στα νεογέννητα από το 2016



Τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016, με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο,... θα λαμβάνουν και ΑΦΜ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», το οποίο επικαλείται ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, τον Ιανουάριο θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο, με το υπουργείο Οικονομικών να έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν κ.α. Από τον Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς τους στο taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο. Εάν διαφωνούν θα μεταβαίνουν στις εφορίες για τις σχετικές διορθώσεις.

Σύμφωνα με το εν λόγω ανώτατο στέλεχος, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα, αφού αυτά εκτιμηθούν.

Σχετικά με τα αδήλωτα εισοδήματα, όσοι έχουν θα τα δηλώσουν και θα φορολογηθούν με τον συντελεστή φορολογίας που ίσχυε τη χρονιά που διαπράχθηκε η φοροδιαφυγή. Ο συντελεστής μπορεί να φτάσει μέχρι το 45%. Εφόσον δηλωθούν δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα αίρονται και οι ποινικές διώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα μπορούν να φτάνουν ως και το 100% του ποσού που δεν δηλώθηκε στην εφορία. Επίσης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με τη δημιουργία του περιουσιολογίου καταργείται η δήλωση «πόθεν έσχες».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *