ροή ειδήσεων

Με μικρή μείωση 2% η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο, στο νησί των ιπποτών



Στα επίπεδα του 2014, με μικρή μείωση της τάξης του 2%, εξελίχθηκε...
η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο στο νησί της Ρόδου παρά τις ιδιαιτερότητες που παρουσίασε ο περασμένος μήνας λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου "Διαγόρας", οι ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις του Ιουλίου, αλλά, σχεδόν στο σύνολο τους, κατέγραψαν αύξηση σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών καλύπτοντας έτσι τις απώλειες που υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι από τη Ρωσία και την Ουκρανία που είναι ιδιαιτέρως μεγάλες.

Αγγλοι, Γερμανοί, Δανοί ,Φινλανδοί, Ισραηλινοί και Βέλγοι ήταν οι τουρίστες που σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο ενώ σε ανάλογα υψηλά ποσοστά εξελίσσεται και για τον Αύγουστο η τουριστική κίνηση στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιούλιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, 411.114 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ο αριθμός τους είχε φτάσει τα 419.641 άτομα, καταγράφοντας μία μείωση σε ποσοστό 2,03%.

Από την καταγραφή που έγινε προκύπτει ότι οι δύο κυριότερες αγορές για το νησί, δηλαδή της Αγγλίας και της Γερμανίας, σημείωσαν αύξηση, ενώ αρκετά ικανοποιητικά εξελίχθηκε η κίνηση και από το Ισραήλ.

Σε ότι αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία, τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώριο για ελπίδες τη φετινή σεζόν καθώς ο Ιούλιος κατέγραψε πτώση σε ποσοστό πάνω από το 50%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Φέτος τον Ιούλιο, δηλαδή, επισκέφθηκαν τη Ρόδο περίπου 30.000 λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες, που μαζί με τους Ουκρανούς που κατέγραψαν μείωση σε ποσοστό 66% ( 2000 άτομα λιγότερα) συνέβαλαν στο να κλείσει ο μήνα με μείωση.

Οι Ρώσοι που ήρθαν φέτος στη Ρόδο ανήλθαν σε μόλις 28.300 άτομα ενώ πέρσι σε 57.950. Η μεγάλη αυτή διαφορά καλύφθηκε σε ικανοποιητικό ποσοστό από την αύξηση των περισσοτέρων αγορών που όμως δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος κατέγραψε σε ότι αφορά τους Ρώσους τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης, καθώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση στη χώρα τους και η μεγάλη απόσταση του προορισμού την έκαναν φέτος να παρουσιάσει μεγάλη υστέρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *