ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΕΣ είναι οι 33 χώρες που κινδυνεύουν από λειψυδρία μέχρι το 2040… ΔΕΙΤΕ που βρίσκεται η ΕΛΛΑΔΑ!



Το νερό είναι το δίχως άλλο το πιο πολύτιμο αγαθό στον κόσμο....
Κι ας το ξεχνάει αυτό η παγκόσμια κοινότητα, ιδίως εδώ στην Δύση, που το θεωρούμε ως δεδομένο και το ξοδεύουμε αγόγγυστα λες και είμαστε μόνο εμείς που έχουμε το δικαίωμα στην χρήση του. Μπορεί ο άνθρωπος να έχει καταστήσει προτεραιότητα άλλα αγαθά, όπως το πετρέλαιο, το χρήμα και… το Wi fi, αλλά το νερό είναι η συνθήκη sine qua non της ζωής.


Εδώ και αρκετά χρόνια οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο που διανέμεται και χρησιμοποιείται, αλλά κάθε χρόνο το πράγμα γίνεται όλο και πιο μη αναστρέψιμο, όλο και πιο περίπλοκο.


Μια νέα έρευνα του ΜΚΟ οργανισμού World Resources Institute δείχνει ότι τουλάχιστον 33 χώρες από όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειψυδρίας σε μεγάλη κλίμακα. Κάποιες ήδη έχουν δυσκολία να καλύψουν τις ανάγκες τους, ενώ άλλες είναι μεγάλες οικονομίες που θα δουν συγκεκριμένες περιοχές τους να τα βρίσκουν σκούρα.





Τα κράτη της Μέσης Ανατολής έχουν ιδρύσει μια συμμαχία και έχουν υπογράψει συνθήκες για το πως θα χρησιμοποιούν το νερό της περιοχής τους, όμως


όσο ο πληθυσμός αυξάνεται τόσο η κατάσταση θα γίνεται μη αντιμετωπίσιμη. Ως το 2050 υπολογίζεται ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα πιάσει τα 9 δισεκατομμύρια και οι χώρες που θα οδηγήσουν περισσότερο σε αυτή την αύξηση είναι της Ασίας.


Οι ΗΠΑ είναι η μεγάλη έκπληξη στη λίστα, με την πολιτεία της Καλιφόρνια να προσπαθεί να συνέλθει από την ξηρασία που οδήγησε και σε πολλές φωτιές φέτος και γενικότερα οι πολιτείες της που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό θα υποστούν σύντομα τη μεγαλύτερη ζημιά. Η Κίνα και η Ινδία δεν είναι χώρες που εκπλήσσουν, δεδομένου ότι είναι πολυπληθείς και πυκνοκατοικημένες, ενώ και η Ισπανία βρίσκεται στη λίστα.


Λύσεις υπάρχουν, όπως αναφέρει ο επιστήμονας του Ινστιτούτου, Τσαρλς Άισλαντ, ενώ ο καθηγητής του Στάνφορντ, Νόα Ντιφενμπάου στοχεύει τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, όπου στις προβληματικές χώρες απαιτείτε το 70 με 90% των αποθεμάτων νερού τους και μιλάει για τους εναλλακτικούς τρόπους και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν ώστε να μειωθεί η κατανάλωση.


Σε κάθε περίπτωση, το δημογραφικό στοιχείο της αύξησης των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους, η μόλυνση των πηγών ύδρευσης και η κλιματική αλλαγή θα φέρουν όλη την γραμμή του Ισημερινού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον ερήμωση των εν λόγω περιοχών και μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών με σκοπό την μερική έστω κάλυψη των αναγκών τους σε νερό.


toratora.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *